2014. szeptember 7., vasárnap

Brutális rajzfilm az informatika-tankönyv CD-jén

„Eltüntettette az Origo az iskolai horrorvideót” címmel jelent meg cikk pár napja a hírportálon. Egy olvasói bejelentés szerint ugyanis az Apáczai kiadó ötödikes informatika-tankönyvének CD-mellékletén egy brutális Paint-animáció található. Az Origo a minisztériumhoz fordult, elérték, hogy a CD-ket kicseréljék.


Az említett rajzfilm címe A méhecskék a barátaink. Egész kellemesen indul a történet, amely később vérfürdőbe torkollik. Egy ember ugyanis szétüti egy kislány fejét baltával, feltételezhetően meg is hal a lány, utána pedig méhek támadnak a gyilkosra, kiszúrják a szemét és ismét elered a vér. A történet tanulsága, hogy óvd a természetet.A rajzfilmnek valóban enyhe Tündi bündi barátok-beütése van, azért mégsem olyan durva, hiszen egy Paint-ecsettel és -festékszóróval nem igazán lehet horrorfilmet készíteni. A Logomotion programmal készült rajzfilmet egyébként egy hátrányos helyzetű 11 éves fiú készítette még 2008-ban, a kiadó nyilatkozata szerint „a tartalma tényleg nem szerencsés, de ilyen a való világ is, a kisfiú pedig teljesen magától, saját ötlet alapján készítette a filmet”.

Mi a véleményetek?

4 megjegyzés:

 1. Nekem 8!
  De Baltával Meg őlni Veszélyes! Egyéb Témával, Miböl Rekketbe a Fickó?

  VálaszTörlés
 2. Neked aztán hihetetlen a helyesírásod...
  Szerintem az ilyen gyerekeket kezelni kéne, nem az animálással van gond, az tényleg nem durva, hanem a történettel. Egy szellemileg sérült gyerek készíthet ilyet. Ügyesnek ügyes vagy kreatív, de gondoljunk azért bele... Meg nem olyan nagy cucc pár képből álló filmet készíteni, bárki meg tudja csinálni. Az apáczaisok meg őrültek...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mért lenne beteg? Minden kisgyerek ilyen, valahol levezetik az agressziót, ez olyan mint amikor azt játsszák, hogy "jaj lelőttek meghalok" az is pont ilyen ártatlan meg megmosolyogni való pedig az is ugyan ez a kategória. Azzal van baj, ha mindig ilyeneket csinál, de ezzel így még semmi.

   Törlés