2014. november 5., szerda

Nickelodeon-sorozatokért rajong Jáksó László

Népszerű műsorvezető és képzett számítógépes szakember. Jáksó László gimnazista kora óta programozónak készül, emellett a számítógépes játékok és animációs sorozatok rajongója. Kedveli a humoros rajzfilmkaraktereket, így a Nickelodeon Rabbids szériájának féktelen vérnyulai is rendszeresen a képernyő elé ültetik.

„A videojáték-készítést igazi művészetnek tartom, a számítógépes játékokban az érdekel a legjobban, hogy lehet grafikai programokkal különleges világokat és szörnyeket teremteni, amelyek teljesen magukkal ragadják az embert. – mesélte Jáksó, aki hozzátette, hogy a Nickelodeon nagysikerű Rabbids sorozatának karaktereivel is egy videójátékban találkozott először. „A Rayman Raving Rabbids játékban láttam először a vagány és totál őrült, vicces nyulakat. Most hogy már saját rajzfilmsorozatuk van, még inkább szerethetem őket.”


A sztár gyerekkorában is előszeretettel nézett rajzfilmeket. „A Lolka és Bolka hamar belopta magát a szívembe. Akkora hatást gyakorolt rám, hogy 20 évvel később műsorvezetőként igazi Lolka frizurával tündököltem.” – nevetett Laci, aki felnőtt korában is az animációs sorozatok megszállottja maradt.

„Hatalmas sorozatrajongó vagyok, különösen a humoros szériákat szeretem: egy rajzfilm akkor igazán jó, ha megnevettet. Manapság ráadásul sok esetben úgy készítik a gyerekműsorokat, hogy a szülők is élvezettel nézhessék őket. A Madagaszkár pingvinjei nálam mindent visznek, különösen a Kowalski szinkronhangját adó Kerekes Józseffel. A Rabbids furcsa vérnyulai is gyorsan belopták magukat a szívembe, nagyszájúak, ijesztőek és esetlenül bájosak is egyben. Az ő kalandjaik is végtelenül szórakoztatóak.”– árulta el a műsorvezető, aki elsősorban programozóként képzeli el a jövőt.

forrás: Viacom (vágott)