2014. december 11., csütörtök

Új Asterix és Obelix-film

Az élőszereplős filmek után jövőre újra animációs formában tér vissza a mozikba Asterix és Obelix, az Asterix: Az istenek otthona című filmben.

Asterix és Obelix 1959. október 19-én látta neg a napvilágot René Goscinny és Albert Uderzo  tollából, az akkor megjelent képregényt később több mint 30 történet követte. Az első rajtfilm, az Asterix, a gall 1967-ben jelent meg, és további 7 követte. Az utolsó rajzfilm a 2006-ban kijött Asterix és a vikingek volt. Ezek klasszikus 2D-s rajfilmek voltak, de Az istenek otthona eltér a korábbi Asterix és Obelix-rajzfilmektől, és most CGI-os technikával készült el. A rajzfilmek mellett élőszereplős filmek is készültek Gérard Depardieu közreműködésével, az első az 1999-es Asterix és Obelix volt, amit követett a 2002-es A Kleopátra-küldetés, a 2008-as Asterix az olimpián és a 2012-es Isten óvja Britanniát.

A filmben Ceasar újabb cselhez folyamodik, hogy megszerezze az Asterixék által védett utolsó gall falut. Ám ezúttal harc helyett teljesen más módon: várost építtet a falu köré, amit ő az Istenek otthonának nevez. A római polgárok nagy hatással lesznek a falu lakóira, akik kezdenek elrómaiasodni – kivéve persze Asterixet és Obelixet, akiknek egyedül kell szembeszállniuk a rómaiakkal.A filmet Alexandre Astier és Louis Clichy rendezte, előbbi az élőszereplős Asterix filmekben vett rész, míg utóbbi a Fel!, a WALL-E valamint a Korni és Berni sorozat készítésében vett részt. A forgatókönyvet Alexandre Astier mellett többek közt Jean-Rémi François (Lyoko kód) és Philip LaZebnik (Pocahontas, Mulan, Egyiptom hercege) írta. Akárcsak a korábbi filmekben, Asterix hangja Roger Carel, Obelix hangja Guillaume Briat (magyar hangja Gesztesi Károly). A film premierje Franciaországban november 26-án volt, Magyarországon karácsonykor, december 25-én kerül a mozikba.