2015. január 11., vasárnap

Ilyen volt 2014 és lesz 2015: M2

2014 is igen mozgalmasan telt az állami gyerektévénél. Megszámolni is nehéz, hány új sorozat és egyéb gyerekműsor került bemutatásra. Az M2, mint gyerektévé december 22-én ünnepelte 2. születésnapját.

"Egy karika, két vessző – két éves az M2!"


Újdonságok

2014-ben a következő sorozatokat mutatta be az M2: Az én kis szörnyeim, Phineas és Ferb, Szófia hercegnő, Mickey egér játszótere, Irány Dínóföld!, Boldogvölgy, Egy vízcsepp kalandjai, Zazie kisasszony, Telmo és Tula, a kis szakácsok, Timothy iskolába jár, Tehénke mesék, Kenguk (2002), Lenny és Twiek szerint a világ, Tilly és barátai, Állati portrék, Noddy kalandjai Játékvárosban, Alex, Dip és Dap, Ozzie Boo – Mentsük meg a Földet!, Thomas a gőzmozdony, Gondos bocsok (2012), Telmo és Tula, a kis ezermesterek, Egyszer volt… az élet, A világ meséi, Rolie Polie Olie, Egyszer volt… az ötlet, Kicsi a bors, de erős, A világ vallásai, Kutya jó kalandok, Malackó, És te mit gondolsz?, Sandra a mesenyomozó, Egyszer volt… a felfedezők, Peppa malac, Albert felfedezőúton, Szuper sportosok, Állat suli, Kemy, Marcelino, Kenguk az olimpián, Egyszer volt… az ember, Varázsceruza, Sabrina, Nyuszi Péter, Mélytengeri mentőcsapat, Arthur, Paula és a vadállatok, Manó Benő és Lili hercegnő apró királysága, A Barkács Kölyökklub, Kiscsirkék, Elveszett világ, Egyszer volt… a Föld, Lucky Luke a vadnyugaton, Rupert Maci kalandjai, Jacques Costeau tengeri kalandjai, Állati kölykök, Kisvakond, Bölcs törpék a világ körül, Inami, A város hősei, Mozgás, gyerekek!, Kedvencek a világ körül, Nagymaci és Cin


Egyéb

Bár úgy tűnt, az M2-nek komoly szándékai vannak a januárban bevezetett Disney-"műsorblokkal", ám ez egy idő után szép lassan eltűnt.

Szeptembertől bevezették az M2 mesemozit, amelyben egy egész estés filmet adnak le minden szombat délután.

Az M2 az egyedüli magyar gyerektévé, amely feliratozza a műsorait, azonban most továbbléptek: egyes műsorokat 2014-ben jeltolmácsolással vetítettek.

2015

Mint már ismeretes, az MTVA számos átalakítást eszközöl március 15-én: az M1-ből CNN-szintű hírcsatorna lesz, 58 év után a Duna lesz a nemzeti főadó, illetve nyáron indul az M4 sportcsatorna. Az M2-t is érinti az átalakítás, ugyanis a nemzeti ünneptől kezdődően a 20–6 órás sáv megkapja a Petőfi TV nevet, a gyereksávot békén hagyják, viszont az átnevezés azt jelenti, hogy az M2 neve végre teljesen összefor a gyerektévé fogalmával!

Rengeteg új sorozatra számítunk idén is, reméljük, ezúttal már a Cartoon Network kínálatából is szemezgetnek, nem csak minimaxos, nickes vagy disney-s sorozatokban gondolkodnak.

3 megjegyzés:

 1. Én jobban örülnék, ha nem más csatornák műsorait vennék át, hanem végre saját lábra állnának. Kezdésnek az archívumból elővehetnének olyan animesorozatokat, mint a Mesék Hófehérkéről, Csip-csup csodák, Alfréd, a kacsa, A repülő ház, Könyvek könyve, Csizmás Kandúr mesebeli kalandjai csak, hogy néhány sorozatot említsek. Ezek sokkal minőségibb alkotások, mint a mostani agyrothasztó vackok, amiknek se eleje se hátulja. De ezek mellett is van rengeteg olyan minőségi animációs sorozat (főként japán és orosz), amit még Magyarországon be sem mutattak, inkább ezek közül kellene válogatni. A Petőfi TV meg az idősebb generáció animációs csatornája lehetne, de sajnos úgysem az lesz...

  VálaszTörlés
 2. Nos... eredetileg ezt is tervezték :D

  https://www.youtube.com/watch?v=Rb4KhWqFqw4

  VálaszTörlés
 3. Ez csak egy rajongói alkotás, ilyet a jelenlegi őskövület gondolkodású vezetés mellett biztos nem fogsz látni :D.

  VálaszTörlés