2015. január 11., vasárnap

Ilyen volt 2014 és lesz 2015: M2

2014 is igen mozgalmasan telt az állami gyerektévénél. Megszámolni is nehéz, hány új sorozat és egyéb gyerekműsor került bemutatásra. Az M2, mint gyerektévé december 22-én ünnepelte 2. születésnapját.

"Egy karika, két vessző – két éves az M2!"


Újdonságok

2014-ben a következő sorozatokat mutatta be az M2: Az én kis szörnyeim, Phineas és Ferb, Szófia hercegnő, Mickey egér játszótere, Irány Dínóföld!, Boldogvölgy, Egy vízcsepp kalandjai, Zazie kisasszony, Telmo és Tula, a kis szakácsok, Timothy iskolába jár, Tehénke mesék, Kenguk (2002), Lenny és Twiek szerint a világ, Tilly és barátai, Állati portrék, Noddy kalandjai Játékvárosban, Alex, Dip és Dap, Ozzie Boo – Mentsük meg a Földet!, Thomas a gőzmozdony, Gondos bocsok (2012), Telmo és Tula, a kis ezermesterek, Egyszer volt… az élet, A világ meséi, Rolie Polie Olie, Egyszer volt… az ötlet, Kicsi a bors, de erős, A világ vallásai, Kutya jó kalandok, Malackó, És te mit gondolsz?, Sandra a mesenyomozó, Egyszer volt… a felfedezők, Peppa malac, Albert felfedezőúton, Szuper sportosok, Állat suli, Kemy, Marcelino, Kenguk az olimpián, Egyszer volt… az ember, Varázsceruza, Sabrina, Nyuszi Péter, Mélytengeri mentőcsapat, Arthur, Paula és a vadállatok, Manó Benő és Lili hercegnő apró királysága, A Barkács Kölyökklub, Kiscsirkék, Elveszett világ, Egyszer volt… a Föld, Lucky Luke a vadnyugaton, Rupert Maci kalandjai, Jacques Costeau tengeri kalandjai, Állati kölykök, Kisvakond, Bölcs törpék a világ körül, Inami, A város hősei, Mozgás, gyerekek!, Kedvencek a világ körül, Nagymaci és Cin


Egyéb

Bár úgy tűnt, az M2-nek komoly szándékai vannak a januárban bevezetett Disney-"műsorblokkal", ám ez egy idő után szép lassan eltűnt.

Szeptembertől bevezették az M2 mesemozit, amelyben egy egész estés filmet adnak le minden szombat délután.

Az M2 az egyedüli magyar gyerektévé, amely feliratozza a műsorait, azonban most továbbléptek: egyes műsorokat 2014-ben jeltolmácsolással vetítettek.

2015

Mint már ismeretes, az MTVA számos átalakítást eszközöl március 15-én: az M1-ből CNN-szintű hírcsatorna lesz, 58 év után a Duna lesz a nemzeti főadó, illetve nyáron indul az M4 sportcsatorna. Az M2-t is érinti az átalakítás, ugyanis a nemzeti ünneptől kezdődően a 20–6 órás sáv megkapja a Petőfi TV nevet, a gyereksávot békén hagyják, viszont az átnevezés azt jelenti, hogy az M2 neve végre teljesen összefor a gyerektévé fogalmával!

Rengeteg új sorozatra számítunk idén is, reméljük, ezúttal már a Cartoon Network kínálatából is szemezgetnek, nem csak minimaxos, nickes vagy disney-s sorozatokban gondolkodnak.