2015. február 12., csütörtök

A világ legkisebb focistái: Csocsó-Sztori

Az MTVA számos filmet hozott be forgalmazóként, ám ez az első, hogy egy animációs filmet hoz be. Ez a Csocsó-Sztori.

Az argentin film még 2013-ban jelent meg. A film rengeteg fesztiválon vett részt, köztük a Londonin és a Miami Nemzetközi Filmfesztiválon. Emellett 7 díjat nyert és további 5 jelölésre futotta. Amerikában november felé jutott el, ott Underdogs néven, és a nagy siker miatt a film egyre több országban kezdett bemutatkozni, most pedig hozzánk is eljutott az MTVA által.

A történet főhőse, Amadeo egy srác, aki egy kocsmában dolgozik, és tehetséges csocsójátékos. Ám egy nap egy korábban legyőzött ellenfele, Grosso visszavágót akar, amelytől később a csocsóasztal összetörik. Ám ekkor különös dolog történik: a csocsóbábuk életre kelnek. Amadeo ekkor visszavágót kap egy igazi focimeccs kereteiben. A csocsóbábukkal és legjobb barátjával, Laurával közösen azonban összefognak, hogy legyőzzék Grossót.

Előzetes és egyéb infók a tovább mögött.A film készítői közt van, aki már korábban dolgozott sikeres filmeken, de ez az első animációs filmjük. A filmet Juan José Campanella rendezte, és egy kis szinkronszerepet is adott magának. A film forgatókönyvét Campanella-n kívül még többek közt Gastón Coralli és Eduardo Sacheri írta. A film zenéjét Emilio Kauderer komponálta. Az eredeti változatban Amadeo hangja a Harry Potter filmek Ron-jaként híressé vált Rupert Grint, de emellett olyanok is szinrkonizálnak benne, mint Nicholas Hoult és Katie Holmes. A film hivatalos premierjére bár Argentínában már 2013. július 18-án sor került, a legtöbb országba csak mostanság jutott el. Mi még így is az utolsók közt, február 12-től láthatjuk.