2015. február 25., szerda

A Cartoon Network tervei a 2015/16-os évadra

Tavalyhoz hasonlóan összefoglaljuk, milyen eredeti újdonságokkal készül Amerikában a Cartoon Network az idei televíziós évadra, amely 2015 nyarától 2016 nyaráig tart. Az eredeti sorozatok új részeiből nem lesz hiány, de új szériákat és izgalmasnak ígérkező különkiadásokat is láthatunk majd. A CN USA közelgő újdonságai nagy eséllyel jönnek hozzánk is.

We Bare Bears


Az új, eredeti vígjátéksorozat három medve szerencsétlenkedését mutatja be, azt, hogy miképp szeretnének beilleszkedni a társadalmunkba. Emberbarátokat próbálnak szerezni, ennivalót keresnek vagy éppen híresekké szeretnének válni a világhálón. Ezek többsége füstbement terv lesz, de legalább ott vannak egymásnak.

Pindúr pandúrok


A Pindúr pandúrok új sorozatban térnek vissza 2016-ban, melyhez egy jelentős merchandise is dukál majd. Az első sorozat 78 részt ért meg és világszerte ismertté tette a három óvodás lányt, akik minden nap, legalább egyszer megmentik szeretett városukat, Bogárfalvát. Hogy a régi vagy az új animációs stílusban (mint a 2014 nyarán bemutatott különkiadás) készül-e az új széria, nem tudni.

Long Live the Royals


A Túl a kerítésenhez hasonlóan ez is eredeti minisorozat lesz, Sean Szeles, a Parkműsor egyik írója rendezésében. Tavaly mutatták be a sorozat pilot epizódját.

Steven Universe–Nagyfater bátyó-crossover


Steven és Nagyfater egy különleges keresztezett epizódban térnek vissza, melynek címe: Say Uncle. Fogjuk fel úgy, mintha Nagyfater lenne Steven nagypapája, aki segít felszabadítani kristálya erejét…

Parkműsor: A filmKalandra fel!-minisorozat


A Kalandra fel! minisorozatban tér vissza: Buborék hercegnő balul elsült kísérlete véletlenül kiengedi a szellemeket Marceline múltjából. Finnnek és Jake-nek fel kell venniük a harcot ellenük.

Kalandra fel!-mozifilm
A Cartoon Network utólag azt is bejelentette, hogy jelenlegi legsikeresebb sorozatából mozifilm készül, igen, olyan, amit mozikban és tévében is fognak játszani! Ez nosztalgikus lehet, hiszen utoljára 2002-ben volt CN-rajzfilm a mozikban. Egyelőre még nem tudni, hogy 2D-s, CGI-s vagy élőszereplős lesz-e, esetleg vegyítve, mint a Spongyabob-mozifilm.


Mighty Magiswords

A Cartoon Network Studios első websorozata egy fiúról és egy lányról szól, akik testvérek, ők alkotják a „Warriors for Hire” csapatot. Ketten együtt mulatságos kalandokba keverednek és  varázskardokkal harcolnak.

A következő, a magyar CN-en is futó sorozatokból rendelt be új epizódokat a csatorna: Parkműsor, Kalandra fel!, Nagyfater bátyó, Clarence, Steven Universe, Lego Ninjago, Tini titánok, harcra fel!, Mixelek, Gumball csodálatos világa

Ti melyik újdonságokat várjátok és miért?

11 megjegyzés:

 1. Nem örülök a crossovernek. Mintha a szart (Nagyfater bátyü) akarnák jobb színben feltüntetni egy gyöngy (Steven Universe) mellett..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Teljesen egyet értek! A Nagyfater bátyó egy borzalmas, agyromboló idiótaság... A Steven Universe-nek bezzeg van értelme, jó története ect...

   Törlés
 2. Taps a Turnernek, tehetség kell egy jó csatorna elb¤szásához, és az ilyen szarokkal meg is tette:)

  VálaszTörlés
 3. Ezt a crossover-t még mindig nem sikerült feldolgoznom. A SU-t még értem, de az UG?

  VálaszTörlés
 4. Egyedül az a Long Live The Royals c. sorozat rajzai tűnnek normálisnak.
  A 3 medve kalandjai...eszembe jut a régi jó Borzas Brumi brancs a Hanna-Barbera párostól a 70-es évekből...na igen, akkor még normális rajzfilmek készültek, szép rajzokkal.
  Az új Pindúr Pandúrok pedig biztos más stílusban fognak visszatérni, ugyanis a régi alkotók, pl. Craig McCracken, Genndy Tartakovsky nem vettek részt a produkcióban. .

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Borzas Brumi brancs és a normális rajzfilm kifejezés nem jár együtt. Pont az olyan sorozatok és a Hanna-Barbera egyéb trehány förmedvényei vezettek az animáció sötét korszakához... bármennyire is szerettük őket gyerekként.

   Törlés
  2. Trehány förmedvények? Ha azok trehány förmedvények, akkor ezek, amik ma mennek, mégis mik? Szerintem te összekeverted a mai és a 20. századi rajzfilmsorozatokat...

   Törlés
  3. Szerintem is, a rajzfilmek sötét korszaka az utóbbi években jött el igazán, pár kivételtől eltekintve, mint pl. Phineas és Pherb. azért a Hanna-Barbera páros műveit nem nevezném szemétnek, oké, hogy pl. Foxi Maxi vagy Frédi és Béni nem voltak túl bonyolult figurák, de legalább szerethetők és jópofa történeteik voltak.
   Azt hiszem, igaza volt annak a pár anime-rajongónak az egyik fórumon, akik azt állították, hogy a nyugati animációnak már évek óta harangoztak. A japánok még mindig tudnak normális rajzokat és történeteket kreálni.

   Törlés
  4. "Szerintem te összekeverted a mai és a 20. századi rajzfilmsorozatokat..."

   Nem én, a szakma is elismeri, hogy a 60-80-as években volt az animáció a legmélyebb ponton az olyan olcsó, igénytelen, tömeggyártású sorozatok miatt, mint amiket pl. a Hanna-Barbera és más stúdiók ontottak magukból, úgymint a millió, egy kaptafára készült Scooby Doo klón, a kiherélt Tom & Jerry, az ezredik Frédi és Béni spinoff, vagy a 80-as évektől kezdve az összecsapott, játékfigurákat reklámozó rajzfilmek tömkelege. Én sem a HB teljes termését minősítem, csak azokat, amik megérdemlik, és sajnos az a helyzet, hogy a legtöbb és legismertebb szemét tőlük jött. Eleve az a nézet, hogy a rajzfilmek csak gyerekeknek valók, főleg abban az időszakban alakult ki.

   Ma is vannak ilyen sorozatok, főleg a Kanadából kiáramló, számítógéppel olcsón összedobott, minősíthetetlen gyermekded vacok hada (élükön a Johnny Test), de közel sem olyan rossz a helyzet, mint amilyennek a vészmadarak beállítják. A 2000-s évek közepén ott volt egy nagy sötét folt, amikor a CN élőszereplős sorozatokkal kísérletezett és csak maréknyi értékelhető animáció jött ki, de ami ma van, az koránt sem ilyen katasztrofális.

   Törlés
 5. Sajnos, ami mostanában megy, az szintén az animáció sötét korszaka...

  VálaszTörlés
 6. Legyen még a kalandra fel-ben Fiona-s részek.. vagy csináljanak valami másik néven új sorozatot amiben csak Fiona és barátai vannak benne (Fiona Finn-nek a lány változata)

  VálaszTörlés