2015. március 28., szombat

2015 animációs filmjei – újratekintés 1. rész

Tavaly már végigtekintettük a 2015-ös év várható animációs premierjeit, most viszont újra átnézzük, mert kihagyott filmekről és premierváltozásokról is be kell számolnunk. Lássuk hát, hogy a csocsózás és Spongyabobék szárazföldi kalandja után még milyen filmek várnak idén.


Változások
Talán a legnagyobb változás a DreamWorks Animations környékén történt. A márciusra szánt A Madagaszkár pingvinjei végül novemberben érkeztek meg a moziba, a helycsere következtében a Végre otthon című filmjük kerül márciusban bemutatásra. A másik változtatásuk a Kung Fu Panda 3, amit nyárról decemberre halasztottak, majd a Csillagok háborúja 7 miatt tovább halasztották 2016-ra. Habár nem 2015-ben mutatták volna be, de a hatalmas csúsztatásokhoz tartozik még az Így neveld a Sárkányodat 3, melyet 2016-ról 2017-re, majd nemrégiben az évi legfeljebb két filmbamutatóra váltás miatt 2018-ra rakták, emiatt pl. a Csizmás, a kandúr 2 és a Madagaszkár 4 is kérdésessé vált. De emiatt került 2018-ra a szintén idénre igért B.O.O. is.

A másik nagy változás az új Hupikék Törpikék-film körül volt. A 3. részt még a 2. előtt bejelentették, a bemutató dátumát pedig 2015-re időzítették. Ám a Hupikék Törpikék 2. kritikailag nem volt nagy siker, ezt észrevette a Sony is, ezért bejelentették hogy a 3. rész teljesen animációs lesz. Ám hamarosan a történet is megváltozott: 3. rész helyett teljesen reboot-olták a sorozatot, így az új film nem fog kapcsolódni az előző kettőhöz. A változások mellett a premierdátum is változott: 2016. augusztus 5-re tolták át. Ám nemrég gondok adódtak a forgatókönyvvel, emiatt csak 2017-ben láthatjuk újra a kis kék lényeket a mozivásznon.

Várható filmek


Mint a változásoknál mondtuk, márciusban a pingvinek helyett a vicces földönkívüliket,  búvokat láthatjuk a nagyvásznon a Végre otthon (Home) című filmben. A film első pár percét korábban hazánkban leadták a Mr. Peabody és Sherman kalandjai előtt, Majdnem otthon (Almost Home) címen. A filmben olyan hírességek adják a hangjukat, mint az Agymenők sorozat Sheldon Cooper-e, Jim Parsons, a híres humorista Steve Martin és az énekes Rihanna. A filmet hazánkban március 26-án mutatták be.

Márciusban érkezik még egy animációs film, A hetedik törpe. Nem, ez nem egy Hófehérke-újragondolás a Disney-tól, hanem egy német produkció. A film nagy része a 2004-es 7 törpe című filmen alapul, valamint ezen film szereplőit vonultatja fel. A történet szerint Csipkerózsika éppen születésnapját tartja, amire minden ismert mesehős eljön. Ám a gonosz boszorkány átka miatt ő és az egész palota is mély álomba merül. Az utolsó esély a 7 törpében van, akik elindulnak megkeresni a herceget, akinek csókja megtöri az átkot. A filmet a 7 törpében is dolgozó Boris Aljinovic, valamint a Tarzanon és a Mackótestvéren is dolgozó Harald Siepermann rendezte, utóbbi felel a forgatókönyv egy részéért is. A filmet szintén tegnap, március 26-án mutatták be nálunk.

A Disney idén ismét valami egyedivel készült: ezúttal a fejünkben található érzelmeket láthatjuk meg az Agymanók (Inside Out) című filmben. A filmben az érzelmek hangjai Mindy Kaling, Bill Harder, Phyliss Smith, Lewis Black és Amy Poehler. A film rendezője és forgatókönyvírója Pete Docter, aki jópár Disney filmen dolgozott már (pl. Szörny Rt., Toy Story, Fel!). Társrendezőként segít neki a Disney-nél szintén nem ismeretlen Ronaldo Del Carmen, aki korábban rendezett epizódot a Freakazoid! rajzfilmsorozatnak. A film premierje június 18-án lesz.

Idén jelenik meg Genndy Tartkovsky Hotel Transylvania-jának folytatása. A folytatásról túl sokat még mindig nem tudunk, de az első kép szerint a szállodába érkezik egy öreg vámpír, Vlad, aki fenekestül felfordítja a helyet. A filmet ismét Tartkovsky rendezi, forgatókönyvét pedig a Drakula hangját adó Adam Sandler mellett az előző rész írásában is részt vevő Robert Smigel írja. A filmet szeptember 25-én mutatják be az amerikai mozik.

Hamarosan folytatjuk.