2015. március 14., szombat

Animék, Firkák és Trollok 2 – Ikerbosszú

Az Animék, Firkák és Trollok 2 – Ikerbosszú az AFT első részének folytatása, amely készítője változatlanul Mr. Anonymusz, az Ano Blog vezetője. A második rész elkészítése közel két hónapot vett igénybe, a bemutatója március 10-én volt a YouTube-on.

A 64 perces film a híres Grand Theft Auto-sorozat GTA IV játékával készült, és Liberty City-ben játszódik. Szereplői most is híres anime- és rajzfilmfigurák. Az első részben többen voltak, a folytatásban már kevesebben. A szereplők: Mickey egér, SpongyaBob kockanadrág, Homér Simpson, Son Goku és Naruto. A filmbéli főellenséget, a város polgármesterét most is Trollface alakítja. A titkárnőjét, az emberi Renit pedig Michelle. Bár most kevesebb a főszereplő, akcióban mégsem lesz hiány.


A film most is feliratosan készült, nem szinkronos. Ismert és kevéssé ismert zenéket is hallhatunk a videóban, közöttük olyan zenei aláfestéseket, amelyek több Nickelodeon-rajzfilmben is felcsendülnek.

A történet Liberty City-ben játszódik fél évvel azután, miután Mickey és Inuyasha felszabadították Los Santost Trollpofa polgármester uralmától. Mickey és SpongyaBob pár napra Homér Simpsonhoz látogatnak, aki munkanélküli lett és leszegényedett a rengeteg adósság miatt. Később Son Gokuval is összefutnak, aki Narutot keresi a városban, ő viszont elköltözött. Naruto a város polgármesterének szabálya értelmében ingyen kellett átadnia a házát, mert nem tudott animeadót fizetni, ezért egy lezüllött panellakásba költözött. Miután megtalálják Narutot, el szeretnének menni szórakozni, de a hirtelen bevezetett útdíjat nem tudják fizetni, kénytelenek lesznek gyalog visszamenni. Ekkor futnak össze a polgármester titkárnőjével, Renivel, aki elviszi őket a városatyához, hogy panaszt tegyenek a nem várt változások miatt. A polgármester szakasztott mása a film első részéből Trollpofának, kiderül az is, hogy valójában Liberty City polgármestere nem más, mint Trollpofa ikertestvére. Javítást ígér hőseinknek, de Reni felvilágosítja őket, hogy hazudik, és hogy egy időben akar bevezetni többszáz új sarcot, ami Liberty City demokráciájának, a közép- és még szegényebbek, az animék és a rajzfilmhősök megélhetőségének végét jelentené. Hőseinknek össze kell fogniuk, hogy megakadályozzák Trollpofa öccsének aljas terveit…


A film bemutatója után bejelentették, hogy tervben van egy harmadik rész. A címe Animék, Firkák és Trollok 3 – Találkozás a Három Fejessel. Rajzfilm- és animehőseink egy három barátból álló hőscsapatnak, a Három Fejesnek fognak segíteni abban, hogy megakadályozzák esküdt ellenségeiket, egy fiktív tinisztár-bandát, a Kapzsi Hapsikat az agymosó világuralomtól.

A film készítése pár hét múlva kezdődik, leghamarabb május végén lesz bemutatva. Ha készül, arról az Ano Blog folyamatosan tájékoztatni fog saját cikkeiben, illetve Facebook-oldalán tesz közzé képeket.

Az Animék, Firkák és Trollok 2 megtekinthető a Videók menüpontban!