2015. június 26., péntek

Jön a magyar Disney Junior

Újabb gyerektévével bővül a magyar piac: a július 1-jén induló Disney Junior a Nick Jr. legfőbb vetélytársa lehet.


A jelenleg műsorblokként működő Disney Junior az óvodásokat és a kisiskolásokat célozza meg animációs műsoraival. Szinte biztos, hogy nem indul külön magyar adásváltozat és ehelyett a kelet-európai Disney Junior kapja meg a magyar hangsávot. A PORT.ro alapján a csatorna a következő, a Disney Csatornáról már jól ismert és Magyarországon még be nem mutatott sorozatokat fogja sugározni:

Szófia hercegnő, Loopdidoo, Zou, Jake és Sohaország kalózai, Sizinkiler: Çatlak Yumurtalar (török sorozat, alsó kép), Dr. Plüssi, Miki egér játszótere, Lilo és Stich, Kacsamesék, Art Attack. Aki tovább szeretne szemezgetni, kattintson ide. Ha kapunk a Disney-től hivatalos műsorinformációkat, azt elérhetővé tesszük a TV-újság menüpontban.


A romániai magyaroknak lehet jó hír, hogy a magyar hangsáv megszületésével idővel Románia is megkaphatja a magyar sávot. Ugyanis ott jelenleg románul, illetve angolul megy az adás.

Bár most páran azt gondolhatják, hogy a Disney Junior beindulásával (végre) eltűnhetnek az anyacsatornáról a kisebbeknek való műsorok, de ez nem így lesz. A román Disney Junior például már évek óta üzemel, mégis mai napig fut náluk a Dr. Plüssi a Disney Csatornán. És persze más, fentebb felsorolt sorozatok. A Nickelodeon szintén megtartotta óvodásoknak szóló műsorait, miután elindult a Nick Jr.

A Disney Junior elsőként a UPC-nél (tehát nem a UPC Directnél) lesz elérhető. Ősszel, illetve januárban várható a szélesebb körű elterjedése a magyar piacon.

FRISSÍTÉS: Megérkezett a hivatalos közlemény!