2015. augusztus 16., vasárnap

Dinotrux: A DreamWorks és a Netflix új sorozata

A DreamWorks Animation tegnap elindította legújabb sorozatát a Netflix-en.


A DreamWorks híres arról, hogy szeret a sorozatok irányába is nyitni, gondoljunk csak a Kung Fu Panda: A rendkívüliség legendájára, a Sárkányokra, vagy A Madagaszkár pingvinjeire. Ám mostanában egyre inkább jellemző, hogy a filmgyár az online szolgáltatóra, a hazánkban egyelőre nem elérhető Netflix-re készít sorozatokat. A világ leggyorsabb csigái is itt kaptak sorozatot Turbo FAST címmel, de mindenki kedvenc makikirálya is visszatért a Netflixen az All Hail King Julian sorozatban. Mielőtt még visszatérne hamarosan érkező saját filmjében, Csizmás Kandúr is kapott egy sorozatot, a The Adventures of Puss in Boots-ot, de Hablaty és Fogatlan is itt folytatta kalandjait, valamint egy régi szériát, a hazánkban az RTL-en futó Zöldségmeséket is felélesztették. Ám most valami különlegessel készült a DreamWorks, mégpedig egy adaptációval.


A sorozat Chris Gall 2012 május óta megjelenő illusztrált gyerekkönysorozatát veszi alapul. A történet a mechazoikus korszakban játszódik egy olyan világban, aminek lakói félig dínók, félig járművek. Itt él Ty Rux, a kis piros Tyrannosaurus Trux (félig zsarnokgyík, félig kotrógép), aki az addigi lakóhelyének elpusztulása után új otthont keres. Meg is találja azt néhány új baráttal együtt: Revvit (félig kaméleon, félig elektromos fúró), Ton-Ton (félig ankylosaurus, félig billencs), Skya (félig brachiosaaurus, félig építési daru), Dozer (félig triceratops, félig buldózer), és Garby (félig stegosaurus, félig szemétszállító). Ez a kis csapat keveredik nagy kalandokba, miközben próbálják szebbé tenni az otthonukat, és megvédeni azt D-Strucks-tól, a gonosz Tyrannosaurus Trux-tól. A sorozat 23 perces részekből áll, az első évad tíz részes, amit a Netflix a sorozatai nagy részéhez hasonlóan itt is azonnal fölrak, és további három évadot rendeltek be a sorozathoz. A sorozatot Michael Mullan (Kung Fu Panda: A rendkívüliség legendája, Fecsegő tipegők) és Donna Brockopp (Littlest Pet Shop) rendezi, nem kevés író forgatókönyve alapján. A szinkronszínészek közt van többek közt Andrew Francis (Johnny Test, Max Steel), Richard Ian Cox (Tűzoltómesék, Geronimo Stilton), Matt Hill (Ed, Edd és Eddy, Tökfej tesók), Ashleigh Ball (Johnny Test, Littlest Pet Shop), Brian Drummond (Geronimo Stilton, Kókuszdió Fred), Trevor Devall (Johnny Test, Max Steel), és Paul Dobson (Tűzoltómesék, X-Men: Evolúció).

A sorozathoz kiadtak egy előzetest is, amit a tovább mögött láthattok.A sorozat most csütörtökön, augusztus 14-én indult, és az összes epizód azonnal felkerült Netflixre. A magyar megjelenés egyenlőre esélytelen, habár a Netflix állítólag szeretne többek közt hozzánk is bejutni, így nem lehetetlen, hogy egyszer magyarul is láthatjuk.