2015. október 13., kedd

The Splat: a Nick klasszikusokkal teli, éjszakai bulija

A Nickelodeon nemrég rendszeresen jelentkező éjszakai összeállítással lepte meg nézőit az Egyesült Államokban. A The Splat elhozza a csatorna klasszikus sorozatait, főként animációt sugározva. Összegyűjtöttünk mindent, amit tudni érdemes a műsorblokkról, amely – reméljük – egyszer hozzánk is eljut.


Először is, azt tudnunk kell, hogy a blokk nem az anyacsatornán, hanem a TeenNicken fut, de így is nagy előrelépésről beszélünk, ha belegondolunk, hogy az elmúlt években – a magyar Nickkel ellentétben – az amerikai változat a Spongyabob régebbi epizódjait leszámítva nem vetített klasszikusokat.

A klasszikusáradat tehát minden nap 22 órakor kezd a TeenNicken és reggel 6-kor fejeződik be. Itt látható a részletes műsor. Bizony, ilyen hosszú, akár önálló csatornaként is beszélhetnénk róla, amely tényleg minden tekintetben igyekszik visszahozni a régi hangulatot: a The Splat logója a Nickelodeon korábbi, pacás emblémáját idézi, még a betűtípus is stimmel.


A The Splat nem csak a tévében van jelen: a New York Comic Conon például külön pultot adott neki a Nickelodeon (erről hamarosan írunk), valamint elindult a blokk weboldalaFacebook-oldala, YouTube-csatornája és Twitter-fiókja is. Ezen felül megújultak a régebbi sorozatok FB-oldalai, köztük a Ren és Stimpy-show-é, a Fecsegő tipegőké, a MacsEbé és Dougé.


Bár 2012-ben a Cartoon Network Cartoon Planet néven készült hasonlóval, szívesen látnánk a csatornától egy újabb ilyen próbálkozást.