2015. november 22., vasárnap

Véget ér Gravity Falls története: nem készül több Rejtélyek városkája

A Phineas és Ferb kaszája után újabb ikonikus Disney-rajzfilmsorozat ér véget: nem készül több Rejtélyek városkája. Az előbbi sorozattal ellentétben a Gravity Falls-t a készítők döntése alapján hagyják abba, ez ritka a csatornánál, amely sorozatait általában a negyedik év után kaszálja.


Negyven epizód és tizenhét rövidfilm. Ennyit ért meg a sorozat, amely 2012. június 15-ei bemutatója óta sokak kedvencévé vált. A Disney Csatornán kezdett, majd az Államokban a Disney XD-re átkerült széria tévés vetítése a tengerentúlon 2016 elején fog befejeződni, nálunk is minden bizonnyal jövőre.


A két testvér, Dipper és Mabel rejtélyekkel teli nyaralását bemutató sorozat alkotója, Alex Hirsch Tumblrén közölte a hírt. „Először is: a sorozatot nem elkaszálták, hanem befejezzük. Ez száz százalékig az én döntésem és ezt már elég rég elhatároztam.” – írta. Hirsch jó hosszan ír a sorozatról, de a lényeg, hogy már a kezdetektől fogva kerek és lezáruló történetet akart.

A dupla hosszúságú, vagyis 44 perces évadzárót tehát jövő év elején mutatják be. A Rejtélyek városkáját valószínűleg a kasza után is fogja ismételni még egy darabig a csatorna. A teljes Tumblr-bejegyzés elolvasható itt, angolul.

Várjuk a véleményeket!