2015. december 20., vasárnap

Az M2 2016. januári újdonságai

Az M2 négy új animációs sorozattal készül januárra. Az élőszereplős újdonságokról bővebben a Tini TV ír.


Póló: ÚJ SOROZAT
1-jétől hétköznap 16:40 körül

Póló egy bájos kis kutya, aki egy nagy fában lakik a tenger közepén. Barátaival mindenkinek segít, akinek csak tud, miközben izgalmas és fantasztikus kalandokban vesz részt.


RozsdalovagÚJ SOROZAT
2-ától szombatonként 8:25 körül, vasárnaponként 9:45 körül

Roncsföldön, Roncskastélyban él, sok furcsa lény közt, Rozsdalovag. Bár kissé rozsdás már, azért ő egy nagy hős. Mindig segít a bajbajutottakon és izgalmas kalandokat él át barátaival, a mindig bájos Szélvésszel, Koksszal a sárkánnyal, egy félénk vaslóval, Tüzespatkóval és a többi kastélylakóval…


Pöttöm GeorgeÚJ SOROZAT
2-ától hétvégén 16:30-kor

Pöttöm George egy 10 éves kisfiú, aki olyan apró, hogy egy ingzsebben is könnyen el tud bújni. Ha valaki ilyen pici, annak a leghétköznapibb tevékenységek is igazi kalandot jelentenek, arróll már nem is beszélve, ha éppen az apukája születésnapjára szeretne meglepetést kitalálni. (Korábban a Minimax is adta – a szerk.)


A kis herceg legújabb kalandjaiÚJ SOROZAT
2-ától szombatonként 8:05 körül, vasárnaponként 9:20 körül

Valahol az Asteroid B612-n békében él a kis herceg, az ő szeretett rózsája és hűséges barátja, a róka. Ám egy napon a rózsa féltékeny kezd lenni a rókára, mert túl sok időt tölt az ő édes kis hercegével. Abban a reményben, hogy sikerül kihasználni a rózsa érzéseit, a gonosz kígyó azt tervezi, hogy megbűvöli őt. De mivel nem sikerül neki, ezért a dühös és bosszúálló kígyóban csak erősödik az elhatározás, hogy homályba és sötétségbe süllyessze az egész univerzumot. De szembe találja magát a kis herceggel, aki igyekszik megakadályozni ezt a fondorlatos tervet. A vad hajsza elkezdődik. A kis herceg dacolva a kígyó haragjával, kitart minden borzasztó veszély ellenére és a róka segítségével azon küzdenek, hogy megmentsék az univerzumot. Nem számít semmi, jöhet bármilyen akadály! Vajon sikerül nekik? (A Minimax is adja, más címmel – a szerk.)

forrás: MTVA

3 megjegyzés:

 1. Egyre jobban látszódik az MTVA technikája egyes esetekben:

  1. lopjuk el egy másik adó sorozatát
  2. szinkronizáljuk újra korszerűtlen szinkronhangokkal
  3. készítsünk hozzá egy túlcsicsásott ajánlót

  Erre jó példa a The Jungle Bunch című sorozat, amelyet a Minimax, a Boomerang és az M2 is leszinkronizált. Igaz, a Minimax csak a kisfilmekig jutott el.

  Az első két szinkron a legjobb, innen a Boomerang-ét elemzem. Normális címet kapott, nem túl szárazat, nem túl csicsásat: Dzsungelriportok: A mentőakció. Az epizódcímek szintén nem túl
  szárazak és nem túl csicsásak.

  A szereplők hozzájuk illő hangokat kaptak. Például:

  Maurice - Kisfalusi Lehel
  Miguel - Faragó András
  Fred - Dányi Krisztián

  Az M2 verziójában a cím egyszerre túlzottan csicsás és túlzottan nyers. Ugyanígy az epizódcímek. A szereplők hangjai alig-alig - Maurice esetében egyáltalán nem - illeszkednek a szereplőhöz.

  Maurice - Gubányi György István
  Miguel - Bácskai János
  Fred - Haagen Imre

  Az ajánlókkal ugyanez a helyzet: a Boomerang-nál egyszerű és közepes, az M2-nél kusza és csicsás.

  Tehát, az M2 igen ravasz technikát használ egyes műsoroknál.


  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én nem ellenzem azt, ha egy kábelcsatornán megismert sorozat eljut egy országos csatornára is, azt viszont veled egyetértve igen, ha újraszinkronizálják. Fölösleges. Az M2 ajánlói pedig valóban túldimenzionáltak és csomószor nem kreatívak. Néha csak kivágnak egy-két jelenetet, majd berakják alá a főcímzenét.

   Törlés
 2. Nem csak a Dzsungelriportokat szinkronizálták újra: nem sokkal előtte az új fajta, 3D-s Gógyi felügyelőt is. Ebben viszont volt annyi logika, hogy a régebbi szereplők a rajzfilmes Gógyi felügyelőből ismert hangjaikat kapták meg.

  Vajon az M2 a filmet és a különkiadást is újra fogja szinkronizálni? Szerintem, ha leadják a különkiadást - ami crossover az Uhu és pajtásaival - a baglyos sorozatot is sugározni fogják.


  VálaszTörlés