2016. január 25., hétfő

Új programigazgató a Cartoon Network, a Boomerang és az Adult Swim élén

Thorsten Schweer-t nevezte ki a Turner Broadcasting gyerektévéinek programigazgatójává a közép- és kelet-európai országokban. Az új igazgató a Cartoon Network és Boomerang csatornák lineáris, non-lineáris programszerkesztéséért, beszerzéséért, a szinkronizálásáért felel régió-szerte, azaz Magyarországon, Németországban, Hollandiában, Lengyelországban, Romániában, Oroszországban.


Schweer ezt megelőzően a német KiKA gyermekcsatorna programszerkesztéséséért és a programstartégiájának felépítéséért felelt, azelőtt pedig hat évig dolgozott az MGM csatorna program és on air igazgatójaként. E szerepkörében az ő nevéhez fűződik az MGM csatorna kelet-európai elindítása.


Thorsten Schweer Matthias Heinze, a Turner Közép-kelet-európai régió kereskedelmi alelnökének és a kelet-európai régió igazgatója irányítása alatt dolgozik.


„Nagy örömünkre szolgál, hogy Thorsten Schweer mostantól a mi cégünket erősíti. Széleskörű nemzetközi tapasztalata és a gyermekcsatornák terén szerzett elmélyült szakmai ismeretei fontos szerepet játszanak abban, hogy a Cartoon Network és Boomerang csatornák a legnézettebb gyermekcsatornákká váljanak Magyarországon.” – mondta Matthias Heinze.

Marion Rathmann (46) pedig a Turner Broadcasting System közép- és kelet-európai szórakoztató csatornáinak új programigazgatója lett. Rathmann feladata a lineáris és non-lineáris műsor megtervezése, valamint a beszerzés és a szinkronizálás felügyelete a német TNT Serie, TNT Film és TNT Glitz és a lengyel–román TNT-t illetően. A közép- és kelet-európai [adult swim] blokk is az irányítása alá tartozik.

Marion Rathmann 2002-től 2012-től a Tele 5 programming osztályán dolgozott, 2008-tól annak igazgatójaként. Ezután három évig a Motorvision TV programjáért volt felelős helyi és nemzetközi szinten egyaránt. Rathmann 2015-ben csatlakozott a Turnerhez vezető programtervező menedzserként.

Rathmann ezzel a régiós és nemzetközi programstratégia vezetői, többek közt Matthias Heinze  beosztottjaként dolgozik.

forrás: Turner