2016. január 25., hétfő

Rickmanre és Bowie-ra emlékezett a Simpson család, amely alkotója új sorozatot tervez

Két fontos hír jelent meg az elmúlt napokban A Simpson családdal kapcsolatban. Először is: a sorozat emlékezett David Bowie-ra és Alan Rickmanre, a két közelmúltban elhunyt legendára. Másodszor: Matt Groening, az alkotó új rajzfilmsorozatra írt alá a Netflixszel.A Simpson család saját stílusában emlékezett a rajongók milliói gyászolta művészekre. Az egyik nemrég bemutatott epizódban Homér és barátai az Igazából szerelem-et, vagyis annak paródiaváltozatát, a Minden bizonnyal szerelem (Love, Indubitably) című filmet tekintik meg. Ennek szereplője Rickman, ismert alakítását felidézve: Perselus Piton szerepében. „A szerelem sokkal hatalmasabb minden varázslatomnál” – mondja.

Vele ellentétben David Bowie rajzolt mását nem láthatjuk, ám az aláfestő zene a Mott the Hoople All the Young Dudes című száma, amelyet a január 10-én elhunyt zenész írt. A jelenetbe a készítők mindent bepasszíroztak, ami brit. Még Alfred Hitchcockot is, aki a Ki vagy, Doki? telefonfülkéjéből kilépve breaktáncot lejt.


Balra: Matt Groening, A Simpson család és a Futurama alkotója

A széria a párizsi események után ismét gyorsan reagált a valóságban megtörtént eseményekre, amely többek közt ezért is népszerű. Talán ez ok miatt választotta Groeningot a nálunk nemrég indult Netflix, hogy új rajzfilmsorozatot indítson. A tartalomszolgáltató két évadban, húsz epizódban gondolkodik, amelyet siker esetén további részek követhetnek.

Simpsonék sikerét bizonyítja, hogy a FOX legutóbbi berendelése alapján a sorozat legalább 28 évaddal és 625 epizóddal fog rendelkezni. Groening ráadásul 14 Emmy-díj tulajdonosa.