2016. június 13., hétfő

Interjú Jessica Borutskival, a Nyuszipoly producer–rendezőjével

„Egy vámpírnyúl paranormális kalandjai, aki vér helyett répalevet szürcsölget, ebből nyerve szupererejét. Nyuszipoly egykor az erdélyi Drakula háziállata volt, ám ma Közép-Amerikában él Mina nevű gazdájával, Chester cicával és Harold kutyával. A bestseller gyermekkönyvön alapuló történetből a Warner Bros. készített rajzfilmsorozatot. A magyar premierre mindössze két hónappal az amerikai után kerül sor.” – áll a sorozat szinopszisában. A Turner az alkotóval beszélgetett – exkluzív cikk, csak a Rajzfilmövezeten.

Meséljen egy kicsit magáról!

Kanadai vagyok, Ottawában nőttem fel és már gyerekkoromban megszerettem az animációt, különösen a 30-as évekbeli fekete-fehér alkotások tetszettek. Körülbelül hat éves lehettem, amikor elkezdtem rajzolni. Sokszor rajzoltam le Tapsi Hapsit. Amikor főiskolás voltam, behívtak a Warner Bros. stúdiójába, miután az egyik ottani producernek tetszett a rövidfilm, amit én készítettem. Így kerültem Hollywoodba.


A Nyuszipoly egy vámpírnyúlról szól. Nem gondolja, hogy ez ijesztő lehet a gyerekek számára?

Úgy gondolom, a sorozat inkább kísérteties, mint ijesztő, akárcsak a halloween. Szerintem jól megoldottuk a félelmetes és a humoros elemek vegyítését. Például maga Nyuszipoly nem vérszívó, hanem vegetáriánus: mások vére helyett répák levét csapolja és issza meg. A rajzfilmben megjelenő szörnyek szintén komikusak.

Mit várhatnak a nézők az első évadtól?

Az első epizódokban egy-egy szörny vagy szellem kopogtat be Nyuszipolyékhoz segítségért. Ezek a történetek arról szólnak, hogy Nyuszipoly, Harold és Chester hogyan viszonyulnak a látogatókhoz. Az egyik kedvenc részem a „Bride of Bunnicula” című, amelyben Nyuszipoly szerelmes lesz.


Miben tér el a televíziós sorozat az eredeti könyvtől?

A Nyuszipoly az 1979-ben megjelent gyerekkönyv alapján készül, amelyet James Howe írt. Az eredeti történet helyszíne Közép-Amerika és Nyuszipoly gazdája két fiú és az ő szüleik. A mi változatunkban New Orleans a helyszín és a nyúl gazdája egy Mina nevű kislány meg az édesapja.

James Howe is megnézte a sorozatot. Mit szólt hozzá?

James valóban látott néhány epizódott. Elmondása szerint a rajongójává vált, ezért is gondolom, hogy jó munkát végeztünk, amikor feldolgoztuk a könyvet.

Hogyan modernizálták a 70-es évekbeli történetet és tették a mai gyerekek számára is befogadhatóvá?

Ki szerettük volna hangsúlyozni, hogy a történet a jelenünkben játszódik, azaz 2016-ban. Az egyik epizódban a főszereplőnek egy szellemmel kell szembenéznie, aki a felhasználók által az Interneten közvetített negatív energiákból táplálkozik. Egy másik epizódban Mina szelfit lő a háziállataival az okostelefonján.

Miben nyilvánul meg az, hogy Nyuszipoly egy vámpír?

Például abban, hogy a fülei denevérszárnyakká tudnak alakulni, így tud repülni. Ráadásul ha akar, egy csapásra köddé is tud válni. Nyuszipolynak nincs tükörképe, akárcsak a vámpíroknak. Ami nagyszerű, hogy egyes zöldségek szupererőt kölcsönöznek neki. Egyszer például brokkolit evett, ami bivalyerőssé tette.


Hogyan készül a sorozat? Hányan dolgoznak rajta?

A Nyuszipoly Flash-animációval készül. Legelőször én csináltam minden előkészületet: a szereplők megrajzolásától kezdve a képes forgatókönyv elkészítéséig. Utána csatlakozott hozzám Maxwell Atoms (a Billy és Mandy kalandjai a kaszással és a Gonosz Con Carne alkotója – a szerk.), aki segített megírni a második epizódot és további történeteket. Ezután gyakorlatilag mi ketten dolgoztunk az előmunkálatokon.

Nyuszipoly június 30-tól hétköznap 16:20-kor és 18:35-kor a Boomerangon!

forrás: Turner