2016. július 1., péntek

Az M2 2016. júliusi újdonságai

Az M2 nyáron sem áll le: júliusban is számos újdonságot mutat be.

Huhúka: ÚJ SOROZAT
2-től hétvégén 10:10-kor

Huhúka, a kis bagoly az erdőben él Bölcsszemmel, az idős bagollyal és legjobb barátjával, a Bolhával. Az első részben a kalandvágyó kis bagoly még nem tud repülni, ezért folyton veszélyes kalandokba keveredik. Egyetlen megoldás van a problémájára, meg kell tanulnia repülni.


Houdini: ÚJ FILM
2-án 11:05-kor

Harry édesapja tanácsára egy világhírű bűvésznél, Teslánál tanulja a mesterséget, amikor Tesla régi ellensége kihasználva a fiatalember hiszékenységét és tudásvágyát, majdnem tönkreteszi a new york-i szabadságszobrot. Szerencsére barátai segítségével a fiatal bűvészinas elhárítja a veszedelmet a város fölül. A Budapesten született, világhírű bűvész, Harry Houdini a főszereplője ennek a mesés történetnek.


A kis időutazókÚJ SOROZAT
2-től hétvégén 13:45-kor

Marvin és Adél a kis időutazók folyton visszamennek az időben és mindig valami turpisságon törik a fejüket. Először az aztékokat látogatják meg még több csokoládé reményében, majd egy iskolai pörgettyű párbaj miatt Kínában kötnek ki, hogy felkészüljenek és végül a francia sajtok nyomába erednek.

Alvin és a mókusok: ÚJ RÉSZEK
2-től hétvégén 17:25-kor

A sorozat főkolomposa mindig a szuperlelkes és magabiztos Alvin, aki semmit nem csinál félgőzzel. Abszolút hisz a briliáns elképzeléseiben, amíg be nem üt a katasztrófa. Ilyenkor a csúcsokos nagytesó, Simon próbálja megoldani a problémákat, aki imádja Alvint, de titokban aggódik is miatta. A legkisebb és a legártatlanabb a csapatban Theodore, az édes, félénk és naiv mókusgyerek, aki tökéletes célpont Alvin csínyeihez. Amikor viszont a legkevésbé számítasz rá, bölcsességével eléri, hogy Alvin átgondolja terveit? többé-kevésbé. A mókuscsalád sehol sem tartana, ha nem lenne velük pótapukájuk, dalszerzőjük és menedzserük, a végtelenül türelmes Dave, akinél Alvin gyakran pattanásig feszíti a húrt...

Állati rövidekÚJ RÖVIDFILMSOROZAT
3-tól minden nap 16:37-kor


Max és RubyÚJ SOROZAT
6-tól hétköznap 18:00-kor

forrás: MTVA

2 megjegyzés:

 1. D: Aaa lemaradtam a Houdini-ről, várható ismétlés?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az MTVA általában többször ismétel néhány filmet rövid időn belül akár több csatornán is, így szinte biztos lesz megint később az M2-n.

   A filmet egyébként láttam, csak kíváncsiságból néztem bele (mert más esetben csak akkor kapcsolok M2-re ha felnőtt fejjel érdekesebbnek vagy szórakoztatóbbnak tűnő filmet vagy sorozatot adnak), leginkább a karakterek klasszikus animés beütésű kinézete miatt, és nem volt rossz. Igaz, francia rajzfilm, japánok egyáltalán nem is segítettek bele, ennek ellenére pár olyan motívumot is láttam benne, ami az animékre utal, de abból is alig. A film nem volt túl komoly, de legalább nem is volt dedós, tehát érdemes egyszer megnézni annak, aki most lemaradt róla.

   Komolyan mondom, jó érzés volt látni végre az M2-n egy európai animációban olyan figurákat, akik a klasszikus animefigurákra emlékeztetnek, még ha nem is volt benne japán közreműködés. Ennek ellenére szorgalmaznám továbbra is a közmédiának, hogy a gyerektévéjük nappali sávjában legalább a kisebb gyerekeknek is ajánlható, erőszakmentes animét adjanak, a késői sávban (Petőfi TV) pedig valami nagyoknak szánt komolyabb alkotást.

   Törlés