2016. szeptember 25., vasárnap

Játékajánlók 5: The Simpsons: Tapped Out

Jöjjön a Játékajánlók újabb része. Egy okostelefonra készült játékot mutatunk be, amelyben megépíthetitek saját Springfieldeteket. Ez a The Simpsons: Tapped Out.


A játékot az Electronic Arts készítette és adta ki 2012. február 29-én iOS-re és február 6-án Androidra.


A játék története szerint Homér épp a tabletjén játszott munka közben egy városfejlesztő játékot, ezért nem figyelt az atomerőműre, amelyben emiatt károsodás keletkezett, majd felrobbant, a robbanás pedig elsöpörte egész Springfieldet. Itt jön el a mi időnk: Homér és Liza segítségével elkezdjük újjáépíteni Springfieldet és a város helyét megtisztítani. Különböző házakat kell építenünk, melyekre x idő után rákattintva pénzt kapunk. A közönséges épületek mellett megépíthetjük a sorozatban konkrét szerepet kapó házakat is, így Simpsonék háza mellett többek közt Flanders házát, Apu boltját, az iskolát, Bart faházát vagy éppen Mr. Burns atomerőművét. Az épületek mellé általában megkapunk legalább egy hozzá köthető karaktert (pl. az iskolához Sintér igazgatót). A karaktereknek különböző feladatokat tudunk adni, amelyek befejeztével pénzt és XP-t kapunk.

Vannak különleges épületek is, pl. Cletus farmja, ahol különböző zöldségeket és gyümölcsöket termeszthetünk, ezek szintén XP-t és pénzt adnak.

Dekorációs elemeket is vehetünk (fák, bokrok, parkoló stb.), amelyeket később bárhova áthelyezhetünk, viszont az utakat ingyenesen rakhatjuk le. Csinálhatunk füves területet, betonterületet, és vizet is fakaszthatunk, amelyre utat húzva hidat is építhetünk. A város tengerpartján kikötőt építhetünk, valamint saját Krustyland vidámparkunkat is elkészíthetjük.


A játék fizetőeszközei a pénz és a fánk. A pénz az alap fizetőeszköz, ebből vehetünk épületeket, területeket stb., a fánk pedig az, amiből a játék kevesebbet ad, és amit pénzért lehet venni. Ezekkel az épület gyorsabb elkészülését vagy a karakter feladatának hamarabbi befejezését vehetjük meg, valamint vannak csak fánkkal megvehető tárgyak és karakterek is.

A játék időnként tartalmaz eventeket, melyek általában valamilyen ünnephez (Karácsony, Valentin-nap, Szent Patrik napja stb.), eseményhez (pl. Super Bowl) vagy egy Simpson család-részhez (pl. Rémségek Simpson-háza) kacsolódik. Ilyenkor különböző küldetések által új épületekre és karakterekre tehetünk szert, valamint még többet vehetünk meg fánkokért.

Springfieldben mindennap feltűnik Bart ősi ellensége, Balfék Bob is, akit ha elkapunk, pénz lesz a jutalmunk. Napi nyerési esélynek pedig mindennap kaparhatunk egy Inci és Frinc (a Tom és Jerry simpsonos paródiája) -sorsjegyet, és ha összejön három valamelyik vágóeszközből, pénz nyerünk; a sorsjegyet Apu boltjánál válthatjuk be.

A játék előzetesei és a letöltési link a tovább mögött.


Előzetesek:

Google PlayApp Store

Legközelebb a Játékajánlókban végre egy animés játék is terítékre kerül: a Dragon Ball Advanced Adventure.