2016. november 16., szerda

DiCaprio részt vesz A bolygó kapitánya-film készítésében

A nemrég Oscar-díjjal jutalmazott színész producerként csatlakozott a fejlesztésben lévő filmhez.


Hosszú ideje szeretnék már a Hanna-Barbera környezetvédelemmel foglalkozó kultikus animációs sorozatát A bolygó kapitányát filmre adaptálni. Korábban a Transformers producere, Don Murphy próbálta meg az 1990–96 között futott sorozat feldolgozását Susan Montford segítségével. 2013-ban pedig a Sony is beszállt a fejlesztésbe, ám ebből végül nem lett semmi.

Most viszont újra mozgolódás van a projekt körül: a Paramount Pictures és az Appian Way közösen fogják elkészíteni a filmet. Az utóbbi cég DiCaprióé, akinek csatlakozása nem meglepő, ugyanis a színész régóta kampányol a környezetvédelem miatt.


A film forgatókönyvének megírását a viszonylag újonc Jono Mattre és az eddig inkább színészként munkálkodó Glen Powellre bízták. Elvileg a film a sorozat folytatása lesz, a jelenben pedig egy már meggyengült Bolygó kapitányával találkozunk, akinek nagy szüksége lesz a gyerekek segítéségére.

A film bemutató dátuma még ismeretlen, ahogy a rendező személye és az is, hogy DiCaprio csak producerként támogatja-e a munkát, vagy esetleg hangját is adja az egyik szereplőnek.