2017. január 19., csütörtök

Kids’ Choice Awards-paródia a Cartoon Networktől

A Nickelodeon díjátadója, a Kids’ Choice Awards évről évre változik: az arculat, a logó, a nyertesek, de még a kategóriák is. Két dolog azonban örök: a zöld trutyi és az, hogy a kedvenc rajzfilmsorozat díját Spongyabob nyeri. 2003 óta mindössze egyetlen évben, 2008-ban nem nyert, ekkor az Avatar: Aang legendája vitte a díjat. Ezt az állandóságot lovagolta meg az egyik Nagyfater bátyó-epizód – szerintem elég viccesen.

Sumo hosszú szempilláit egyébként nem nagyon értettem.

A Pizza Eve című rész után következő rövid epizód a Nagyfater bátyó-féle díjátadó gálát bemutató The Grampies. Ez alig három percben tárja elénk a Hollywoodban megrendezett 224. Grampie Awards-ot. A Cartoon Network valamennyi rajzfilmhősét, mint jelölteket láthatjuk, ahogy szép lassan rájönnek, hogy valami nem stimmel.A színpadon három Nagyfater-szobrot láthatunk, a házigazda pedig Nagyfater bátyó, aki színre lépése közben szó szerint elveszti a fejét. A technikusok nem bízzák a véletlenre: felvillan a tapsra ösztönző lámpa. Nagyfater bátyó egyébként a közönség soraiban is ott ül. Rövid, de velős felvezetést hallhatunk, miszerint az animációgyártás a varázslat helye, ahol az álmok valóra válnak, a lelkeket pedig eladják.

A legjobb, tiniknek készült animációnak járó, Nagyfatert mintázó díjat Nagyfater bátyó kapja. A legjobb kalandsorozat nyertesének bejelentése után érthető, hogy Finn és Jake bosszúsak. Ezt is Nagyfater bátyó zsebelte be, aki egyébként minden díjánál kimegy a színpadra, így egyre többen vannak.


Az izgalom fokozódik: a legjobb Steven Universe-epizód díját Nagyfater bátyó nyeri. Emlékszünk még a crossoverre? Ugrunk pár percet és elérkezik az utolsó kategória: a világ legjobb animációs sorozata. Nem kérdés, hogy melyik sorozat került ki győztesként. A többiek csalódottan távoznak, Nagyfater bátyó pedig köszönetet mond és közben elhajt a díjakkal megrakott teherautójával. Az epizódot itt lehet megnézni.


A magyar Cartoon Network egy egész maratont szentelt az epizód köré, amelyben a Steven Universe-es crossover is látható lesz. Február 25-én 16:00-kor (a díjátadós rész 18:00-kor), ismétlés február 26-án 9:00-kor (Pizza Eve+The Grampies 11:00-kor).