2017. május 1., hétfő

Új infók az animációs Pókember-filmhez

Végre megtudtunk pár dolgot a Sony jövőre érkező Pókember-filmjéhez.


Habár a Sony egyezséget kötött a Marvel Studios-zal – mely keretei közt a jogokon megosztoznak, így Pókember a Marvel Filmes Univerzum részévé vált –, saját maguk is próbálnak valamilyen produkciót összehozni a hálószövő világából. Tervbe vettek többek közt egy saját filmet a hálószövő ősellenségének, Venomnak, valamint a szintén Pókember-ellenség Fekete Macskának, és még az egyezség megkötése körül jelentettek be egy teljesen animációs Pókember-filmet. Erről derült ki nemrég pár dolog.


Az korábban kiderült, hogy a film nem Peter Parker, hanem egy alternatív világbeli (pontosabban az 1610-es univerzumbeli) Pókember, a félig fekete, félig latino Miles Morales történetét dolgozza fel. Most már kiderült, hogy ki adja az ő hangját: a viszonylag még újonc Shameik Moore kapta meg a szerepet, akinek ez lesz az első animációs filmje. Mellette pedig kiderült hogy a főgonosz hangját az X-Men-filmek Kardfogja, Liev Schreiber adja, aki az idén érkező Én kicsi pónim-mozifilmben is felbukkan a Viharkirály szerepében.

A produkciót Bob Persichetti (korábban a Disney-nél és a DreamWorksnél megfordult kisebb feladatokra) és Peter Ramsey (Az öt legenda) rendezi, a forgatókönyvért pedig nem más felel, mint A Lego-kaland és a Derült égből fasírt alkotópárosa, Phil Lord és Christopher Miller, valamint a Rejtélyek városkája alkotója, Alex Hirsch. Mellettük még szintén a forgatókönyvön dolgozik Rodney Rothman, aki korábban a Miller–Lord párossal dolgozott egyik filmjükön, a 22 Jump Street – A túlkoros osztagon.

Az animációs Pókember-film (mert hivatalos címet még nem tudunk) 2018. december 14-én érkezik meg az Egyesült Államok mozijaiba, hazai premier szintén decemberre várható.