2017. május 5., péntek

Hakuna Matata! Megvan az új Timon és Pumbaa

A Disney megtalálta a legendás duó új hangjait az élőszereplős adaptációjukba.


Az egeres cég jelenleg is rengeteget dolgozik azon, hogy még több kultikus animációs filmjük kapjon élőszereplős adaptációt. Tim Burton féle Dumbo, Guy Ritchie féle Aladdin, vagy épp Micimackó-film Ewan McGregorral – ezek mind tervben vannak a Disney-nél. És az adaptálni kívánt filmek közt van Az oroszlánkirály is – pedig pont ez az, aminek a legkevésbé kellene élőszereplős változat, tekintve hogy csak állatok vannak benne –, amelyet a tavalyi sikeres A dzsungel könyve-film rendezője, Jon Favreau készít, és amelyhez újabb szinkronhangok csatlakoztak.


Korábban már megírtuk, hogy Mufasa szerepére visszatér az animációs filmbeli hangja, James Earl Jones, Szimba hangjának Donald Glovert castingolták, míg Nala hangjának nem mást akarnak, mint Beyoncét. Most végre kiderült, kik fogják szinkronizálni a legendás szurikáta–varacskosdisznó-párost. Timon hangja Billy Eichner lett, aki szinkronizált már az Angry Birds – A filmben, A Madagaszkár pingvinjeiben és a Bob burgerfalodájában is. Pumbaa hangja pedig az ismert amerikai vígjátékszínész, Seth Rogen lett, akinek a tavalyi év egyik legelborultabb filmjét, az animációs Virslipartit köszönhetjük. Hogy mennyire voltak jó választások, majd meglátjuk, de reméljük hogy mi ismét Vincze Gábor Péter és Melis Gábor hangján hallhatjuk őket megszólalni.

A forgatókönyvet egyébként Jeff Nathanson írja, aki a Disney-nek az e hónapban megjelenő új A Karib-tenger kalózai-filmet, a Salazar bosszúját köszönheti. A film a jelenlegi tervek szerint 2019. július 19-én jelenik meg az Egyesült Államok mozijaiban, hazai bemutató dátum szintén e körül várható.