2017. május 26., péntek

Érkezik a Hotel Transylvania-sorozat

Genndy Tartakovsky nagysikerű filmjéből rajzfilmsorozat készül a Disney Channelre.


A Szamuráj Jack, a Dexter laboratóriuma és a Szimbionikus Titán alkotója hatalmas sikert könyvelhetett el a 2012-es Hotel Transylvania – Ahol a szörnyek lazulnak című filmjében, melyben az Adam Sandler által szinkronizált Drakula nyújtott menedéket a többi szörnynek kastélyában. Az első rész csupán 80 millióból készült, és csak az Egyesült Államokban 145 milliót hozott, így nem volt kérdés egy esetleges folytatás. Ez meg is történt két éve Hotel Transylvania 2 – Ahol még mindig szörnyen jó címmel, ami hasonló költségvetésből készült, és még többet hozott (hazájában 169 milliót). Jön is jövőre a harmadik rész, ám előtte még a Sony egy televíziós sorozatot készít a Disney egyik csatornájára.


A nemes egyszerűséggel Hotel Transylvania – The Series címen futó alkotás az első film előtt fog játszódni, és a fiatal Mavis kalandjait mutatja be annak barátaival: Hankkel, Pedróval és Wendyvel. A sorozat idejére Drakula ideiglenesen elutazik, helyét pedig rokona, Lydia veszi át, aki még Drakulánál is konzervatívabb, így sok gondot okozhat Mavis számára.

A sorozat alkotója és írója Mark Steinberg, aki a szintén a Disney Channelen futó, hazánkban is bemutatott Jimmy Cool című sorozatért felelt. A rendezői székbe a Beetlejuice rajzfilmsorozat, a Pán Péter – Visszatérés Sohaországba és a Gerald McBoing Boing egyik rendezője, Robin Bubb ült. Az első évad 26 darab 22 perces epizódból áll, az amerikai premier pedig június 25-én lesz, ám ennek ellenére még nincs tudomásunk a szinkronhangokról.