2017. május 22., hétfő

Sárkányvarázs – újabb animációs film érkezik a magyar mozikba

Ezen a héten a legújabb A Karib-tenger kalózai-rész mellett egy ukrán animációs alkotás is bemutatkozik a hazai mozikban.


Nemrég egy német és egy spanyol alkotás köszönt be, most pedig északkeleti szomszédainktól érkezik egy film, ez a Sárkányvarázs. A film főhőse a kis Tímár Misi, akinek apja nagy sárkányvadász, ezért ő is szeretne azzá válni. Erre meg is adatik a lehetősége, amikor egy új sárkány közeledik, hogy elpusztítja a faluját, így a kis Misi mágikus utazáson vesz részt, hogy megállítsa a fenevadat.

A rendezői feladatokat az elsőfilmes Depoyan Manuk látta el, az eredeti forgatókönyvet a szintén elsőfilmes Olena Shulga írta, amelyet később Pamela Hickey és Dennys McCoy írt újra (ők olyan animációs alkotásokhoz írtak már, mint Az igazi szellemirtók, a Hunyormajor, a Denver, az utolsó dinoszaurusz vagy épp a Sabrina, a tiniboszorkány 2013-as, animációs változata). Az angol hangok közt megtalálható Sonic hangja, Jason Griffith, Kate Bristol (aki a Winx Club mellett olyan animék angol szinkronjában vett részt, mint a Yu Yu Hakusho: A szellemfiú), Jake Paque (Az ifjú Robin Hood kalandjai) és a kék sündisznó ősellenségének, Dr. Eggmannek a hangja, Mike Pollock. 

A Sárkányvarázst hazájában tavaly októberben mutatták be, hozzánk e hét csütörtökön érkezik meg. Az előzetes a tovább mögött található.
1 megjegyzés:

  1. Keleti anime filmek nem jönnek?
    Bezzeg ezekre nagyon nincs rá igény az utobbi két animációs filmet alig párezren nézték meg úgy,h. nem is korlátozott vetítés volt.IGN oldalon van magyar mozi nézetségi lista)Legnagyobb sikerek ezek lehetnének:naruto filmek a 50-100 ezres rajongó tábora van, Dragon ball ha hivatalosan 2015-ös film bemutatották volna,úgy hogy teles műsoridőben a cinemacity minden városban nagy siker lett 50 ezren is megnézték volna a 100+ ezres DR.B. rajongók miatt mondom.Kész röhely,h. minden idők legsikeresebb anime filmet még a fesztiválra sem hozták be.Kimi no na wa gondolok,ami összesen:354 millió dollár termelt egy maximun 5-10 millió dolléárból készült anime film.(a legtöbb a nyugati animációs filmekhez képest apró pénzből készűlnek, de mégis sok mega költségű hollywood látvány filmnél is elképesztő látványt csinálnak pl.Evangeion filmek. Az új pokémon film.ami az eredeti sztorit meséli el másképpen az is garantált siker lenne. + CGI anime filmet is megnéznék moziban resident evil,godzilla, blame movie.Egy animét nézni normális moziban teljesen más élmény lenne,mint otthon a gép elött nézni. Ha nyerek az öttös lottón tudom mire fektetném be egy hazai animés mozi forgalmazó céget + más kelet ázsia élőszereplős filmet is műsorra tűznék pl. Shin godzilla, live action és a tavalyi év legjobb zombi filmet a train to busan.Japánokat nagyon irigyelem mindent megnézhetnek moziban.

    VálaszTörlés