2017. június 16., péntek

Érkezik az új animációs Csillagözi invázió-film

Animációs alkotás készül a kultikus, ’90-es évekbeli filmből, amelyhez előzetes is érkezett.


A legendás amerikai sci-fi-író, Robert A. Heilnlein 1959-es Csillagközi invázió (Starship Trooper) című Hugo-díjas regényéből 1997-ben készített egész estés filmek Paul Verhoeven, aki többek közt a szintén kultikus Robotzsarut alkotta meg. Az Oscar-díjra is jelölt film – amely ironikus hangvételt és elég sok brutalitást is tartalmaz – bár anyagilag nem szerepelt jól, mégis sokak szeretetét elnyerte –  nem úgy a két folytatás. Ezután már inkább animációs formátumban próbálták életben tartani a franchise-t, így 2012-ben japán közreműködéssel elkészült a Starship Troopers: Invasion. Most, öt év után újabb animációs filmet készítettek.

A Traitor of Mars alcímet viselő film főszereplője az előző részekhez hasonlóan John Rico, akit épp a Marsra helyeznek át egy állomásra, míg a Szövetség továbbra is hadban áll a franchise ellenségeivel, az óriásbogarakkal. Rico éppen új társai kiképzését folytatja a csendes bolygón, ám egy hirtelen támadás után ismét harcolnia kell a bogarak ellen, és azt is ki kell derítenie, hogy hogyan kerültek ilyen közel a Földhöz.

Az írói posztot az eredeti filmért is felelős Edward Neumeier látja el. Az előző animációs filmmel ellentétben Rico hangját ezúttal a filmbeli színésze, Casper Van Dien adja, valamint a társa, Dizzy Flores is visszatér Dina Meyer hangján. Hozzájuk csatlakozik az amerikai komikus DeRay Davis (A kertvárosi gettó), aki nagy Csillagközi invázió-rajongónak vallja magát.

A Sony forgalmazásában készült Starship Troopers: Traitor of Mars augusztus 21-én jelenik meg néhány kiválasztott amerikai moziban, magyar bemutatásra nem sok esély van. Az előzetest lentebb találjátok.