2017. július 19., szerda

Új karakterplakátok érkeztek az élőszereplős Death Note-filmhez

2017. augusztus 25-én kerül fel a Netflix nevű online streamszolgáltató kínálatába a Death Note című amerikai film. Ehhez már több ajánlót és plakátot is kiadtak, melyek ebben a cikkben nézhetők meg.

Mivel a film amerikai, ráadásul a története is az USA-ban játszódik és csak nyomokban emlékeztet az eredeti, Tsugumi Ohba által megalkotott Death Note mangára, vagy az abból készült animére, így nem túl meglepő, hogy a szereplőket is amerikai színészek keltik életre. Light Turner szerepében Nat Wolff lesz látható, L-t Keith Stanfield alakítja, Mia Sutton megformálója Margaret Qualley lesz, míg Ryuk hangját Willem Dafoe kölcsönzi. A filmet Adam Wingard rendezte, a forgatókönyv pedig Jeremy Slater munkája. Ebben a három videóban a filmhez készült ajánlók nézhetők meg.A rendező június végén a Twitteren tette közzé az első plakátot, amin Ryuk látható.


Ma, július 19-én pedig további három plakáttal gazdagodtunk. Ezeken Mia, Light és L látható.
Tekintve, hogy a Netflix Magyarországon is jelen van, így ez a film hozzánk is legálisan jut el. Más kérdés, hogy a Netflix eddigi hozzáállása a magyar piachoz finoman szólva is botrányos, így maximum magyar feliratra számíthatunk, de egyelőre erre sem lehet mérget venni. A magyar szinkron és a Netflix egyelőre két külön világ, ami nem mellesleg a szolgáltatás hazai sikertelenségének is az egyik legfőbb oka. A uNoGS nevű Netflixes kereső adatbázisa szerint eddig mindössze 8 olyan tartalom van, aminél elérhető a magyar nyelvű hangsáv. Vagy azért, mert eleve magyar filmről van szó (pl. Saul fia), vagy azért, mert véletlenül méltóztattak hozzá megvenni a már létező magyar szinkront (The Divide, Total Drama). Miközben a Netflix a nagyobb piacokon szinkronizáltat is, addig nálunk még azt sem veszik meg, amit már a tévécsatornáink megcsináltattak. Ezzel szemben a román nyelvű hangsávra rákeresve jelenleg 43 találatot kapunk, de még a csehek is megelőztek minket a maguk 9 találatával (amiből négy valamilyen Pokémonos, csehre szinkronizált film/sorozatévad)…