2016. június 2., csütörtök

A Cartoon Network 2016-ban is meghirdeti Képzeletműhely pályázatát

Az egyedi animációs világáról közismert Cartoon Network csatorna a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén ismét meghirdeti nagyszabású pályázatát, a Cartoon Network Képzeletműhelyt, amelyre ifjú animáció-rajongók, rajztehetségek vagy egyszerűen csak alkotó kedvű, 0–15 éves gyerekek műveit várja rajz, képes forgatókönyv, animáció, film kategóriában.


A 2016. augusztus 31-ig tartó pályázat három kategóriájának összesen kilenc hazai nyertese komoly díjakkal gazdagodhat: a kategória győztesek művei megjelennek a Cartoon Network csatornán, a második helyezett művek a BOOKR Kids-mesetableteken, illetve mind a kilenc győztes mű alkotója nyer egy-egy BOOKR Kids-mesetabletet.

A pályázatot övező érdeklődést mi sem bizonyítja jobban, mint hogy tavaly összesen 1670 pályamű érkezett, ami a hazai csatorna életében egyedülálló eredmény. A Cartoon Network ez alkalomból készült nagyszabású és színvonalas szórakoztató-oktató minioldalán tippek és ötletek, animációs műhelytitkok, érdekességek, klipek, játékok, játékos feladatok segítik a fiatal alkotókat munkájuk során, illetve azok, akik csupán érdeklődnek, olyan szórakoztató platformon nyernek betekintést az animáció világába, amely komplexitásával és játékosságával a – legifjabbaktól az idősebb animációrajongókig – mindenki számára élvezetes és tanulságos időtöltést nyújt.


A gyerekek nemcsak a weboldalon és az iskolákban találkozhatnak a programmal, de júliusban négy hetes balatoni roadshow keretében is alkalmuk nyílik belekóstolni az animáció világába.

A csatorna nemcsak online felületén buzdít a pályázatra való jelentkezésre, de a kezdeményezést eljuttatja a közoktatási intézményekbe is: több száz általános iskola számára teszi elérhetővé kiváló hazai szaktanárok segítségével kidolgozott, komplett, hiánypótló óraterveit, eszközeit, alkotást segítő segédanyagait, amelyek útmutatóul szolgálnak a hazai rajztanárok, művészeti csoportok vezetőinek, hogyan oktassák közérthető, játékos és a korosztálynak megfelelő formában az animáció alapjait.

Cartoon Network régóta egyedülálló munkát végez a nemzetközi animációs tehetségek felkutatásában, gondozásában és a jövő rajzfilmtehetségeinek kinevelésében, akinek kezei közül, a csatorna londoni és Los Angeles-i székhelyű stúdiójából világhírű sorozatok kerülnek ki. E szellemiséggel áll összhangban e mostani kezdeményezés is.

A csatorna egészen augusztis 31-ig várja a pályaműveket az imaginationstudios-palyazat.cartoonnetwork.hu oldalon.
A pályázók pedig a Képzeletműhely oldalból meríthetnek ihletet: imaginationstudios.cartoonnetwork.hu/studio-tour

Kapcsolódó: Tavalyi pályázat, a CN további várható rendezvényei és újdonságai 2016-ban

forrás: Turner