2017. július 28., péntek

Új animációs sorozaton dolgozik Simpsonék atyja

Matt Groening, A Simpson család és a Futurama alkotója új rajzfilmsorozaton dolgozik Disenchantment (Kiábrándulás) címmel. A Netflixen megjelenő sorozat a középkorba viszi a nézőket.


Az új széria két évados, összesen húszrészes lesz és a magyar tartalmakat tekintve igen hitvány Netflixre érkezik 2018-ban. A főszereplő Bean, az iszákos hercegnő, (Abbi Jacobson – Broad City) lesz, aki egy Luci névre „keresztelt” démon (Eric Andre) és egy Elfo nevű elf (Nat Faxon) társaságában tölti az idejét.

Ez a nem mindennapi trió találkozni fog ogrékkal, koboldokkal, hárpiákkal, manókkal, trollokkal, rozmárokkal és sok-sok bolond emberrel. A hangok között még feltűnik John DiMaggio, Billy West, Maurice LaMarche, Tress MacNeille, David Herman, Matt Berry, Jeny Batten, Rich Fulcher, Noel Fielding és Lucy Montgomery.


A helyszín a Dreamland (Álomföld) nevű középkori királyság lesz. „A Disenchantment végsősoron életről és halálról, szexről és szerelemről szól, valamint arról, hogy miként nevessünk egy olyan világban, amely tele van szenvedéssel és idiótákkal” – mondta Matt Groening.

A Disenchantmentet a The ULULU Company készíti, a vezető producerek Groening és Josh Weinstein lesznek. Az animációért a Rough Draft Studios felel majd.

Abbi Jacobson egyébként mostanában több ízben belekóstol az animáció világába. Társával, Ilanával ugyanis készítettek egy pilotfilmet, valamint sorozatuk, a Broad City is tartalmazni fog egy animációs jelenetet a negyedik évadban. Ezekről itt írtunk korábban.

(Origo, Deadline)