2015. október 20., kedd

A Figura Csatorna célja

A Figuracsatorna célja, hogy közelebb hozza az embereket a figuragyűjtés világához. Nagy segítséget nyújt ebben a Mondo és a Facebook-oldala, ahol hetente kétszer is kikerülnek posztok meglévő- illetve jövőbeli figurákról egyaránt, míg a kéthavonta megjelenő magazinban Toymaker jóvoltából egy darab változat kerül bemutatásra cikk formájában, képekben és dizájnos szerkesztéssel. Az Animagazinnal is partnerek vagyunk, az ottani írások pedig szintén kéthavonta jelennek meg ingyenes letöltéssel, Szimun tollából.


A blog azért jött létre, hogy magyar szavakkal nyújtson információt a figurákról, valamint elérhetőek legyenek a róluk kiadott hivatalos képek. Immáron lelkes önkéntes tagokkal is számolhatunk, akik bemutatókat írnak a blogon és a Facebookon is aktívan posztolgatnak. Tisztában vagyunk vele, hogy a népek manapság kevesebbet olvasnak – egy két oldalas cikk is fogtörést okozhat néha, vagy nincs kedvük elolvasni –, ezért is rövidek a Facebook-oldalunkra kikerült bejegyzések, ám a bennünk lévő tartalom annál célratörőbb. Általában a közismert figurákat állítjuk a rivaldafénybe, melyeket sokan felismernek a híres hátterük miatt, azonban a színes tartalom érdekében a kevésbé feltűnő karaktereknek is bizalmat szavazunk.

Rómát sem egyetlen nap alatt építették, mégis három hónap elteltével – a cikk megírásának pillanatában – a Figuracsatorna immáron 867 kedvelést kapott. Rendkívül örülünk a gyarapodásnak, és bízunk benne, hogy egyre kövérebbre duzzadunk – már ami a számokat illeti.Az idei Őszi Conon Pandidora és Szimun előadást tartottak a látogatók számára október 18-án vasárnap 13:00 óra és 14:00 óra között. Az előadáson sorra vették a különböző figura típusokat, gyártókat és minőségi jellemzőiket, amik a különböző árkategóriákat indokolttá teszik. Saját figuráikból pedig mini kiállítást tartottak az érdeklődőknek.

Toymaker: „Régi vágyam volt a video tesztelés, és végre valahára ez is megvalósulni látszik. Az első bemutatót a Mondo youtube csatornáján lehet majd megtekinteni, valamikor az elkövetkezendő hetek folyamán.”


Az is terveink között szerepel, hogy az anime- és manga-figurákon kívül videojátékokból gyártott és mozikból és sorozatokból ismert figurákat is szerepeltetnénk. Aki kedvet kapott az utóbbi két verzióból való posztolgatásra, szívesen várjuk jelentkezését, persze hobbiszinten.

Jelenlegi munkatársaink: Toymaker, Pandidora, Szimun, Vivien (Aucifer), Libelulla, Renáta, Eszter.

Animés termékeket Magyarországon egyébként az Odangótól lehet beszerezni.

(hirdetés)