2016. augusztus 21., vasárnap

Rajzfilmteóriák 20: Valójában miről szól a Pokémon Go?

A méltán népszerű Pokémon Go háttértörténetét senki sem ismeri. Teória azonban létezik, amely megpróbál mindent megmagyarázni.


A The Verge elmélete szerint a történet valamikor a távoli jövőben, a Föld bolygón játszódik, ahol apokaliptikus események hatására ismét a természet vette át az uralmat, az emberek pedig kénytelenek voltak visszatérni a nomád életmódhoz. A civilizáció feladásával egyetlen cél foglalkoztat mindenkit: területeket kell hódítani.

A hajdani épületeinek helyén zöldellő növényzetet találunk, ahogy az a térképen is látszik. A teória szerint a Pokéstopok valójában emlékhelyek, amelyek megmutatják, mi állt egykor a romba döntött helyszíneken. A pokémonok mutáció eredményei, a megmaradt emberek pedig az egyetlen túlélők rajtuk kívül, akik számára a fennmaradás egyetlen módja, ha saját oldalukra állítják, azaz háziasítják a pokémonokat.


Az elmélet szerint a legnagyobb csavar az egészben, hogy – a kiterjesztett valóság miatt – valójában mi vagyunk az avatarok, az igazi játékos pedig a Pokémon Góban látható karakter. A játékban fellelhető edzőhelyszínek átjárást biztosítanak a két világ között, azaz ezeken át bújhatnak a karakterek a mi bőrünkbe. Ahhoz, hogy megértsék a múltat, és újra élhetővé tegyék a Földet, egyre jobb gymeket kell építeniük. Ez pedig csak akkor válik lehetségessé, ha mi minél többet játszunk.

Legközelebb a Rajzfilmteóriákban: Simpsonék jóslatai valóra válnak?