2016. szeptember 30., péntek

A Kalandra fel! is véget ér

Ismét kinyírja magát a Cartoon Network? A Parkműsor a készítők döntésére ér véget, a Kalandra fel! kaszája egyelőre nem tudni, hogy a csatorna vagy az alkotó műve. A Cartoon Network 2010-ben az élőszereplős átokból támadt fel és ez a reneszánsz két sorozatnak: a Kalandra fel! és a Parkműsornak köszönhető. Hamarosan mindkettő véget ér.


Döbbenet. Tegnap fordítottam az egyik legkedvesebb rajzfilmsorozatom, a Parkműsor vége kapcsán készült interjút, erre most jelentik be, hogy a Kalandra fel! is véget ér. 2017 és ’18 gyászos évek lesznek CN-viszonylatban, hiszen a csatorna két, hosszú ideje meghatározó sorozata fejeződik be. 2010 óta ez a két sorozat eljutott odáig, hogy bátran kezdek cikket írni róluk anélkül, hogy bemutatnám, miről is szólnak.

A nemzedékeket összekötő, Emmy-, BAFTA- és Peabody-díjat is bezsebelő Kalandra fel! 2018-ban fejeződik be, a kilencedik évaddal. Ezzel minden idők leghosszabb Cartoon Network-sorozata lesz, még akkor is, ha úgy tűnhet, mintha csak tegnap kezdődött volna el. 142 darab huszonkét, vagy ha úgy tetszik 284 tizenegy perces rész nem semmi.

A Kalandra fel! a szenvedélye volt mindazoknak, akik beletették szívüket a készítésbe – mondta Pendleton Ward, a sorozat alkotója. „Minden epizódba megpróbáltunk belevinni valami olyat, ami személyes és a valódi életünkből mutat be egy darabot. Szerettünk volna olyan sorozatot csinálni, ami számunkra személyes, ettől függetlenül vicces is.” Ward nagyon boldog, hogy ilyen hosszú időn át elkísérte a Kalandra fel!-t annak hű közönsége.

A sorozatban minden része külön ’title cardot’ kapott. Ez csak fokozott az egyediségén.

A show sikerét jelzi a pozitív kritikák tömkelege, a világszerte magas nézettség és az eredeti nyelvű változatban hangként megjelenő vendégszereplők: Neil Patrick Harris, Mark Hamill, Maria Bamford, George Takei és Paul Reubens.

A sorozat egyik nagy rajongója Matt Groening, A Simpson család alkotója – ennek kapcsán nemrég elkészült a simpsonosított Kalandra fel!-főcímdal.


A Parkműsorhoz hasonlóan borítékolható, hogy a Kalandra fel! is méltó lezárást kap. A 9. évadban állítólag lesznek különkiadások és egy újabb minisorozat.