2016. szeptember 29., csütörtök

Interjú a Parkműsor alkotójával – mindig tudta, hogy egyszer lezárja a sorozatot

Az iDigitalTimes interjút készített J.G. Quintellel, a Parkműsor (Regular Show) alkotójával, amelyből kiemeltük a legfontosabbakat. A 8. évaddal véget érő széria a Kalandra fel! után a leghosszabb ideje futó Cartoon Network-sorozat.


A Cartoon Networknek hatalmas űrt kell befoltoznia a műsorában, miután véget ér a Parkműsor – írja a portál. Quintel szerint a sorozat úgy készülhetett el, ahogy ők szerették volna és most úgy is fog befejeződni. Ezek szerint szó sincs kaszáról, a Cartoon Network bizonyára folytatta volna a kilencedik évaddal.

130,5 darab 22 perces epizód (ha úgy tetszik, 261 darab 11 perces), egy tévéfilm és számos rövidfilm – ez a Parkműsor számokban, amelynek az utolsó évada az űrben játszódik és Magyarországra 2017-ben érkezik.

Mikor döntötték el, hogy befejezik a Parkműsort?

Valamikor a 7. évad készítése közben, amikor már tudtuk, hogy a miénk az egyik leghosszabb, valaha készült Cartoon Network-sorozat. Minden tévésorozat befejeződik egyszer. Mindig is úgy terveztük, hogy a Parkműsornak lesz egy eleje, közepe és vége, így a nézők nem érzik majd úgy, hogy nem varrtuk el a szálakat.


Hogy ment a megbeszélés a csatornával?

Jól. Szerintem tisztában vannak azzal, hogy rengeteg epizódot készítettünk és így rengeteg területet tártunk fel. Volt olyan, hogy az írói megbeszéléseken visszautasítottunk epizódötleteket azzal, hogy a történet túlságosan hasonlít egy korábbi részére.

Biztos ez volt a helyes döntés?

Idővel bizonyára belátom, hogy abszolút. Nem akartuk erőltetni a sorozatot, hogy addig-addig fusson, amíg ki nem fullad.

A 8. évad vagy legalábbis annak kezdete az űrben fog játszódni. Meddig lesznek ott a szereplők?

Nem szeretnék spoilerezni, de izgalmasnak gondolom, hogy ez az évad különbözni fog az eddigiektől a helyszínválasztás miatt.

Hogy fog felépülni az új évad?

Sok főbb szereplőt zárunk össze az űrben, ezért lesz valamilyen egyensúly a tekintetben, hogy melyik karakterre mennyit összpontosítunk. Klasszikus kaliberű epizódok is lesznek, illetve a nézők láthatnak majd egy újabb halloweeni és karácsonyi különkiadást is. Meg persze a sorozatzárót.


Van olyan szereplő, akire kifejezetten érdemes lesz figyelni az utolsó szezonban?

Hú, nehéz kérdés… Talán Pops-ra.

Ha lenne rá lehetőség, készítenének még egy tévéfilmet?

Azt gondolom, hogy párhuzamosan gyártani egy tévésorozatot és egy filmet rengeteg munkát jelent. Bár a rövid formátum, a 11, illetve 22 perces epizódok híve vagyok, nem utasítanám vissza a Parkműsor: A film 2. elkészítését.

Mik a tervek, miután lement a 8. évad?

Még javában dolgozunk a záróévadon, szóval a legtöbb időmet még mindig a Parkműsor köti le. Nagyon szeretek tévésorozatot, illetve animációt csinálni és szeretnék a jövőben is rajzfilmet készíteni.

Mondjuk egy szókimondóbb, felnőtteknek szóló animációs sorozatot?

Aha! Szerintem az elég vicces lenne. (Megnéznék egy J.G. Quintel-sorozatot az Adult Swimen – a szerk.)

Mit üzennél a Parkműsor-rajongóknak?

Csak annyit, hogy köszönöm a műsor rendszeres nézését és az esélyt, amit tőlük kapott a Parkműsor. Nagyon sokan követték és a nézőgyerekek szülei mellett más felnőttek is rajongóvá váltak, ami szuper. Az, hogy nézik a sorozatot, mindig hatalmas motivációt jelentett. Úgy lesz kerek a sorozat, hogy a 8. évaddal elbúcsúzunk tőle. Tudom, hogy szomorú pillanat lesz. [nevet]

FRISSÍTÉS: A Kalandra fel!-t is befejezik.

A Parkműsor egyébként jelenleg a 7. évad második felével folytatódik a magyar Cartoon Networkön. Részletek itt.

Egyes kérdésekben szabad fordítás került alkalmazásra a lényeg megváltoztatása nélkül. Teljes interjú