2017. január 30., hétfő

A Cartoon Network berendelte a Summer Camp Islandet

A Cartoon Network a Nagyfater bátyó, a Parkműsor, a Kalandra fel! hamarosan bekövetkező vége és a Gumball, a Steven Universe, valamint a Clarence bizonytalan sorsa miatt lassan kifogy az eredeti sorozataiból. Ideje volt már, hogy új sorozatot rendeljen be a csatorna. Ez a Summer Camp Island, amelyről eddig még nem nagyon hallottunk a csatorna vonatkozásában, ugyanis se a 2015-ös, se a ’16-os pilotok között nem szerepelt.


A „Nyáritábor-szigetet” Julia Pott álmodta meg, aki a Kalandra fel!-en is dolgozott már íróként. A Summer Camp Island című animációs rövidfilmet többek közt a Sundance Filmfesztiválon és az Ottawai Nemzetközi Filmfesztiválon is vetítették.

A sorozat Oscar és legjobb barátja, Hedgehog kalandjait meséli el, akik egy varázslatos táborban nyaralnak. Most először kerülnek napokig távol a szüleiktől, így hát össze kell szedniük bátorságukat és szembe kell nézniük az új helyzettel. A táborban a személyzet boszorkányokból áll, a lovak egyszarvúvá változnak és szörnyek élnek az ágy alatt! Nem mindennapos egy nyári táborban, hogy a gyerekek beszélő cápával úsznak a medencében, hogy egy másik univerzum bejáratára bukkannak az ágy alatt vagy hogy barátságot kötnek a Holddal. De ezen a szigeten bármi megtörténhet.


Rob Sorcher, a Cartoon Network tartalomért felelős igazgatója elmondta, hogy a Summer Camp Island nagyszerűen példázza a csatorna animációs rövidfilmek elkészítését támogató programja által létrehívott kreativitást. A sorozatot a Cartoon Network Studios fogja készíteni és 2018-ban várható a Cartoon Networkre.


Pott animációstílusát az ultravékony körvonalak és a hangsúlyos, ám mégsem rikító színárnyalatok jellemzik. Ezt jól példázza a fent látható kép, amely jelenleg a művésznő Twitterének borítóképe. A Summer Camp Island stílusában még jól megfigyelhető a szereplők és a háttér kontrasztja: míg a karaktereknek van körvonaluk és élénkebb színekben jelennek meg, addig a háttérelemeket a körvonalak hiánya és halvány színek jellemzik.

Itt megtekinthető egy félperces klip a sorozatból. Mi a véleményetek?

Forrás részben: Variety, Deadline