2017. május 24., szerda

A Gumball képesforgatókönyv-írója rajzolt a Cartoon Network sajtótájékoztatóján

A Cartoon Network a rajz- és animációpályázatáról, a Képzeletműhelyről tartott sajtótájékozatót május 23-án, a budapesti Csodák Palotája Playbarban. Kiss Ágnes, a csatorna magyarországi képviselője mellett Lakos Nóra filmrendező, a Gyermekfilm Akadémia alapítója és Weigert Miklós, a Gumball csodálatos világa képes forgatókönyvének egyik írója is tiszteletét tette az interaktív tájékoztatón.


A tájékoztató elején megtudhattuk a Képzeletműhely mibenlétét és a Cartoon Network küldetését a rajzfilmkészítő tehetségekkel kapcsolatban. Több kisfilmet is láthattunk, amelyekben a csatorna sorozatainak alkotói, a pályázó gyerekek lehetséges példaképei, többek közt Daniel Chong (Medvetesók), Rebecca Sugar (Steven Universe) vagy Ian Jones-Quartey (OK K.O.! Let’s Be Heroes) szólaltak meg.

Élőben adtuk a sajtótájékoztatót, amelyet itt nézhettek vissza:Levetítették az előző évek magyar nyerteseinek pályázatait. Adro animációját mi is adtuk decemberi facebookos adásunkban, a másik kettő azonban Nektek is újdonság lehet. Emellett a honlap működésébe is betekintést nyertünk.

A sajtótájékoztatóra gyerekek is érkeztek, akik az interaktív részekben játszottak jelentős szerepet. Lakos Nóra velük mutatta meg, hogyan készül egy timelapse-videón alapuló stop-motion-film. A gyerekek állították össze azt a rövid történetet, amelyet Weigert Miklós képes forgatókönyvre vetett. A történet nem nélkülözte a csatornáról már jól ismert szürrealitást.


A gyerekek által rögtönzött párbeszéd. Nicole annyira fiatalos, hogy Gumballnak nézték.

Weigert Miklóst interjúvolják

A sajtótájékoztató után megtekinthettük a Csodák Palotája Illúziókiállítását, a Népszava pedig interjút készített Weigert Miklóssal. Sajnos mindkettőt elmosta a heves esőzés. Az épület beázott, így azt el kellett hagyni. Reméljük, az interjút befejezik és hamarosan olvashatjuk.

Ha csak az esemény lényegére vagytok kíváncsiak, ezt a videót ajánljuk: