2014. július 1., kedd

Újra felszállnak a repülők – Repcsik: A mentőalakulat

Idén ismét leszállnak a mozikba a tavalyi film repülői. A Repcsik nagy sikere miatt a Disney idén ismét elhozza a Verdák világának repkedő hőseit a Repcsik: A mentőalakulat című filmben.

Ha valaki esetleg nem ismerné: a Repcsik egy 2013. augusztus 15-én bemutatott animációs film. Főhőse a tériszonyos permetezőgép, Rozsdás, akinek minden álma hogy híres versenyző legyen. A kis repülő segítségére siet Kapitány Riley, a tapasztalt tengerészrepülő, aki segítségével Rozsdás részt vehet a versenyen, ahol meg kell küzdenie a címvédő Ripslingerrel.

A Repcsik: A mentőalakulatban azonban a világhírű versenyzővé vált Rozsdásnak gondjai akadnak: elöregedett benne egy alkatrész, majd kisebb balesetet szenved. Ezután Rozsdás beáll egy tűzoltó alakulatba, ahol a csapatot vezető Penge erdőőr veszi kezelésbe. A csapat tagjai még Rigó, a kétéltű repülő, aki szerelmes Rozsdásba; Szélvihar, a természettel erős kapcsolatban lévő emelőhelikopter; Taxi, a volt katonai teherszállító; valamint a munkagépekből álló Lánglovagok. Hamarosan pedig a csapat egy óriási tűzvésszel kerül szembe, és mindent megtesznek az eloltásáért. Magyar előzetes a tovább mögött.A film rendezője Roberts Gannaway, aki nem ismeretlen a Disneynél, dolgozott már a Csingiling-filmeken, és többek közt ő rendezte a Stich: A csillagkutya legújabb kalandjait, valamint a 101 kiskutya és a Timon és Pumbaa sorozatokat. Az író továbbra is Jeffrey M. Howard, a producer – akárcsak a Disney mesék nagy részénél – John Lasseter. Rozsdás hangja továbbra is Dane Cook, az új szereplők közül: Penge erdőőr hangja Ed Harris, Rigóé Julie Bowman, Taxié Dale Dye, Szélviharé pedig Wes Studi. A film premierje július 18-án lesz, nálunk 1 nappal korábban, július 17-én lesz látható először a mozikban.