2015. június 3., szerda

Az M2 2015. júniusi újdonságai

Az M2 júniusban sem áll le, újabb premierek érkeznek.


Macskafogó 2: A sátán macskája: ÚJ FILM
6-án 14.45-kor

Grabowskit újra akcióba szólítják. A dzsungel mélyén élő macskapopuláció ugyanis továbbra sem hagyott fel az egerek üldözésével. Vadászat közben elkapják a Stanley nevű újságíró egeret, akinek persze eljár a szája. A lényeg, hogy a cicók és a sajtzabálók ismét egymásnak esnek. A küzdelemből természetesen nem maradhat ki Fusimisi professzor zseniális találmánya, amely az elmúlt húsz évben majdnem berozsdásodott, és persze Grabowski sem. Ugyan az évek felette sem szálltak el nyomtalanul, ám kész megmutatni, hogy még mindig egér a talpán.

A hit óriásai: ÚJ SOROZAT
7-étől vasárnapokon 16.45 körül

Tabaluga: ÚJ SOROZAT
8-ától hétköznap 13.50 körül

Arktos, Jégvilág ura tartja félelemben Zöldföldet, aki jégbe akarja fagyasztani az egész világot. Amikor Tabaluga, a kis tűzokádó sárkány kibújik a tojásból, egy új időszámítás veszi kezdetét. A kis sárkánynak még sokat kell tanulnia, ám mindenben segítségére vannak barátai Heidi, Digby, Zümi, Ruby és a többiek, akikkel sok-sok kalandot él át…


Babar: A győzelem ünnepeÚJ FILM
15-én 13.55-kor

Bár Babarnak, az elefántok királyának egyéb vágya sincs, mint hogy népe békében és boldogságban élhessen, ez nem túl könnyű. Annál is inkább, mert szomszédai a rinocéroszok irigylik az elefántok sikereit. Babar azonban nem hajlik a háborúra, csellel és ravaszsággal bírja jobb belátásra izgága szomszédait. És a győzelmet fergeteges ünnepség követi!


Lengemesék: Nyár a nádtengeren: ÚJ RÖVIDFILMSOROZAT
15-én, 16-án, 17-én, 18-án és 19-én 15.35 körül, a sorozatzáró 20-án 17.40-kor

Berg Judit, József Attila díjas író, már több mint húsz gyermeknek szóló könyvvel járult hozzá a magyar irodalom kincseinek bővítéséhez. A méltán híres Rumini sorozat – amely 2007-ben elnyerte az Év Gyermekkönyve címét és több idegen nyelven is megjelent műalkotás- már számos budapesti általános iskolában kötelező olvasmány lett. Ez a mese a nádirigók, békák, hattyúk, harácsok és a lengék kalandos életéről szól, akik a Nádtenger lakói. A lengék a nádas nyugalmának őrzői, az itt élő állatok védelmezői. A lengék teste alig nagyobb, mint egy pitypang bóbitája, a bőrük éppen olyan zöld, mint a nádas, hajuk pedig kócos barnán vagy zölden lobog a szélben. Megismerhetjük Füttyös Vilkót, a vidám, vakmerő, de melegszívű csintalan gyermekhőst, aki tanulságos és humorral teli kalandozásaiban hol egyedül száll szembe az ellenséges hattyúkkal és a harácsokkal, hol pedig barátai vagy Nagyapó sietnek a segítségére.

A mesebanda: Dr. Seuss kacagtató kacatjai: ÚJ SOROZAT
18-ától hétköznap 16.40 körül


ZarafaÚJ FILM
19-én 14.10-kor

A majomkenyérfa alatt egy idős férfi mesél a gyerekeknek. Maki, a tízéves, a rabszolgakereskedők kezéből megszökött kisfiú és Zarafa, az elárvult zsiráf barátságának történetét. A zsiráfot az egyiptomi pasa küldte Franciország királyának, X. Károlynak. A pasa Hasszánt, a sivatag hercegét bízta meg azzal, hogy az állatot Franciaországba szállítsa. Ám Maki elhatározza, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza ezt, és visszavigye az állatot a szülőföldjére. Megszökteti Zarafát, és ezzel egy kalandos utazás veszi kezdetét.

forrás: MTVA / TV24