2015. december 28., hétfő

2015 összefoglalója és 2016 előrejelzése: Minimax

Hagyományos év végi cikksorozatunkat idén a Minimaxszal kezdjük. Megnézzük, mi történt a csatornával 2015-ben és megpróbáljuk előrejelezni, mi lesz 2016-ban. Tavalyi cikkünk a témában.


Újdonságok

Januárban bemutatkoztak a Kate és Mim-Mim új részei és a hétvégi délelőtti műsorblokk fő témája kedvenc állataink lettek. Februárban került bemutatásra az Én kicsi pónim: Varázslatos barátság és a Trükkös Tom új évada. Márciusban új sorozat érkezett, Bing címmel, amit áprilisban a Zoom, a fehér delfin c. új széria követett, emellett megnézhettük a Marsupilami, az Állati küldetés és a Thomas, a gőzmozdony új epizódjait. Májusban három új animációs sorozat premierére került sor: ezek a Lego Friends, a Heidi és az Állati detektívek voltak. A hétvégi blokk ekkor már a klasszikus rajzfilmek tematikára épült. Júniusban láthattuk először a Mása, a medve és a Tip, a kisegér c. sorozatokat, továbbá bemutatkoztak a Mia, a kisegér és A dzsungel könyve új részei.


Júliusban új részekkel jelentkezett Peppa malac és új sorozatként üdvözölhettük A hármasikreket. Augusztusban nem volt újdonság, szeptemberben viszont új epizódokkal tértek vissza a Fikszik és a Bajkeverő majom. Októberben új sorozat debütált Négy és fél barát címmel, a Simsala Grimmből és a Mia, a kisegérből pedig új részeket láthatott a közönség. A hétvégi blokk lovas sorozatokat tartalmazott ekkortájt. Novemberben négy animációból kerültek új epizódok bemutatásra: a Bingből, a Mia és énből, a Lego Friends-ből és a Majomparádéból. Decemberben négy új film mellett először nézhettük meg a Bajkeverő majom: Boldog karácsonyt majom módra c. különkiadást és A kis herceg új évadját.


Egyéb

November 1-jén kikerült a Minimax a MinDig TV Extra kínálatából, ám ez egyelőre cseppet sem szorongatta meg a csatorna nézettségét. 2015-ben az 52 hétből 17-et, hónapból pedig hatot nyert a Minimax a 4–14 éves korosztályt és a 6–21 órás sávot vizsgálva. Ez ragyogó teljesítmény az ötcsatornás versenyben.

2016

Az idén bejelentett HD-változat jövőre indulhat. Január 1-jétől ráadásul 24 órás lett a román és a cseh Minimax, így ez hazánkban is várható még 2016-ban.

Újdonságokat tekintve érkezik a Zorro c. új sorozat és még sok más.

6 megjegyzés:

 1. Ha a Minimax 24 órás lesz, a C8 leválasztódik?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezt sajnos nem tudom. Lehet, hogy az is 24 órás lesz, az is lehet, hogy megszűnik vagy átkerül egy másik AMC-csatornára, mondjuk a TV Paprikára.

   Törlés
 2. Az Arthur: Csak a zene kell nem új volt a Minimaxon. Már láttam korábban is. Először talán 4-5 evvel ezelőtt. A februári link pedig a januári cikre mutat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mintha én is emlékeztem volna rá korábbról, de a sajtóközleményben permierként volt feltüntetve, így elbizonytalanodtam. Mindenesetre köszönöm az észrevételeket, javítva mindkettő.

   Törlés
 3. 24 órás na ugyan minek éjjel mindenki alszik tiszta felesleges... komolyan 24 órás lesz? na persze ugyan ki fogja nézni éjjel... majd a gyerekem bőgni fog h anyu légyszi had nézzem már éjjel is... ha tényleg esz tervezik köszi kakimax igazán köszi hogy mekeserítik majd az éltem és folyton a bőgést kell hallgatnom...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. 20 és 24 óra között komoly nézettsége lenne a csatornának, ahogy azt a többi gyerektévé is példázza (van olyan gyerektévé, amelyik pont ebbe a sávba teszi a premiereit). A 24 órásítás még nem biztos, csak várható, ahogy írtam. :) Amúgy pedig szükséges lépés a konkurencia utolérésére, miután a Minimaxot és az M2-t kivéve már minden gyerektévé 24 órás. (A Megamax ha jól emlékszem 2014-ben, a Cartoon Network 2015-ben lett 24 órás.)

   Törlés