2015. december 28., hétfő

2015 összefoglalója és 2016 előrejelzése: Minimax

Hagyományos év végi cikksorozatunkat idén a Minimaxszal kezdjük. Megnézzük, mi történt a csatornával 2015-ben és megpróbáljuk előrejelezni, mi lesz 2016-ban. Tavalyi cikkünk a témában.


Újdonságok

Januárban bemutatkoztak a Kate és Mim-Mim új részei és a hétvégi délelőtti műsorblokk fő témája kedvenc állataink lettek. Februárban került bemutatásra az Én kicsi pónim: Varázslatos barátság és a Trükkös Tom új évada. Márciusban új sorozat érkezett, Bing címmel, amit áprilisban a Zoom, a fehér delfin c. új széria követett, emellett megnézhettük a Marsupilami, az Állati küldetés és a Thomas, a gőzmozdony új epizódjait. Májusban három új animációs sorozat premierére került sor: ezek a Lego Friends, a Heidi és az Állati detektívek voltak. A hétvégi blokk ekkor már a klasszikus rajzfilmek tematikára épült. Júniusban láthattuk először a Mása, a medve és a Tip, a kisegér c. sorozatokat, továbbá bemutatkoztak a Mia, a kisegér és A dzsungel könyve új részei.


Júliusban új részekkel jelentkezett Peppa malac és új sorozatként üdvözölhettük A hármasikreket. Augusztusban nem volt újdonság, szeptemberben viszont új epizódokkal tértek vissza a Fikszik és a Bajkeverő majom. Októberben új sorozat debütált Négy és fél barát címmel, a Simsala Grimmből és a Mia, a kisegérből pedig új részeket láthatott a közönség. A hétvégi blokk lovas sorozatokat tartalmazott ekkortájt. Novemberben négy animációból kerültek új epizódok bemutatásra: a Bingből, a Mia és énből, a Lego Friends-ből és a Majomparádéból. Decemberben négy új film mellett először nézhettük meg a Bajkeverő majom: Boldog karácsonyt majom módra c. különkiadást és A kis herceg új évadját.


Egyéb

November 1-jén kikerült a Minimax a MinDig TV Extra kínálatából, ám ez egyelőre cseppet sem szorongatta meg a csatorna nézettségét. 2015-ben az 52 hétből 17-et, hónapból pedig hatot nyert a Minimax a 4–14 éves korosztályt és a 6–21 órás sávot vizsgálva. Ez ragyogó teljesítmény az ötcsatornás versenyben.

2016

Az idén bejelentett HD-változat jövőre indulhat. Január 1-jétől ráadásul 24 órás lett a román és a cseh Minimax, így ez hazánkban is várható még 2016-ban.

Újdonságokat tekintve érkezik a Zorro c. új sorozat és még sok más.