2017. március 1., szerda

A Disney Csatorna bevállalta, amit a Cartoon Network nem mert

A melegcsókot. Talán emlékeztek arra, amikor a Cartoon Network a Clarence egyik jelenetét úgy alakította át, hogy csók helyett puszit adjon egymásnak egy férfipár. (A csatorna hazai változatán ugyan tombol a cenzúra, de ez a betervezett csók nemcsak nálunk, hanem sehol máshol nem került adásba.) A Disney Csatorna azonban átengedte a szűrőn a Csillag kontra Gonosz Erők sorozatban látható csókot.


A Disney Csatorna Sok sikert, Charlie! sorozatában már korábban bemutattak egy leszbikus párt, ez azóta a Cartoon Network-féle Clarence-ben is megtörtént (Jeff szülei), csók viszont egyik esetben sem csattant el.


Az ominózus jelenet egyébként egyáltalán nem merész, a sok csókolózó pár közül csupán az egyik azonos nemű, így a csók nem kapott kiemelt szerepet. 1:25-nél érdemes figyelni:A szintén Disney-gyártmány Jégvarázs kapcsán egy civil szervezet korábban azt kezdeményezte, hogy a második részben Elza kapjon egy barátnőt. Családvédők pedig ellenkampányt indítottak.

Ma derült ki az is, hogy A Szépség és a Szörnyeteg élőszereplős feldolgozásában is lesz meleg férfi.

Mi a véleményetek a homoszexualitás gyerekeknek szóló filmekben való megjelenítéséről?

9 megjegyzés:

 1. Gusztustalan, undorító, felháborító és még sorolhatnám. Ezek után mi fog következni? A gyerek már mesét se nézhet? Szégyen. Lehetek én a befásult, maradi, buta stb. ,de tegyük a kezünket a szívünkre..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. a mese epikai műnem. köszönöm

   Törlés
  2. Miért volna undorító, felháborító stb.? Egyszer úgy is meg kell ismerniük a világot, és így, hogy mesével "adagolják" nekik, hogy létezik ilyen, talán kevesebb lesz a homofób barom. :)

   Törlés
  3. @Unknown: ha már itt tartunk, akkor műfaj.

   Törlés
 2. Nagyon meglepő, hogy pont a disney vállalta be elsőnek, emelem kalapom előttük. Ez hatalmas előrelépés, remélem nem gondolják majd meg magukat és hívják vissza a részt. Szerintem különösen fontos a gyerekeknek, hogy ilyen nem külön kiemelt jelenetekben lássanak lmbtq tagokat, különféle etnikumú és vallású személyeket, hogy megértsék, ők is ugyan olyan emberek mint bárki más. Az meg, hogy lassan már mesét sem nézhet a gyerek elég ostoba kijelentés. Nem fog megállni a fejlődésben attól, hogy lát elvétve egy egy meleg párt, a szexualitása meg pláne nem fog megváltozni ettől, az nem így működik.

  VálaszTörlés
 3. Először is 1:48 nál meg több meleg pár latható. Másodszor szerintem nem probléma az hogy a gyerekek is szembesülnek ilyenekkel. Napjainkban egyre sűrűbben találkozhatunk ezzel a dologgal amivel nincs semmi gond. Szerintem ezzel csak fel akarják hívni a gyerekek figyelmét hogy igenis van ilyen de ezzel nincs semmi baj. Szerintem ez csöppet sem undorító vagy felháborító. Szerintem lenyűgöző hogy ezt bemerték vállalni. Persze ez csak az én véleményem.

  VálaszTörlés
 4. Sajnos várható volt, hogy a rajzfilmgyártók is lefekszenek a homokos propagandistáknak. Én ezeket a jeleneteket csak legalább 12-es karikával és este 9 után engedném leadni. A kisebbek fejlődésére igenis káros lehet, ha nem normális szexuális kapcsolatokat mutogatnak, hiába osztják itt néhányan a vadliberális propagandát, hogy milyen szuper ez. A következő mi lesz, pedofilok, zoofilok meg nekrofilok mutogatása?

  VálaszTörlés
 5. Szerintem semmi probléma nincs vele: amíg nem viszik túlzásba (azaz nem mutatnak felfokozott szexuális helyzeteket, akármilyen párokkal kapcsolatokban vagy nem ejtenek el célzásokat, mint ahogy már egyszer-kétszer megtették, pl. a Sok sikert, Charlie!-ban, amikor elhangzik az a párbeszéd az apa és az anya közt, hogy "összebújhatnának" de hát "anyuci nagyon fáradt") addig semmi probléma nincs vele. A gyerek egyébként is fog előbb-utóbb találkozni ilyesmivel, legalább nem úgy fogja felfogni, hogy "fújj, melegek", ami szerintem mélyen sértő és felháborító hozzáállás minden személyeskedés nélkül. Engem semmiképpen nem zavar. (Főleg úgy, hogy véres, felkavaró jelenetekből is egyre több van, illetve rengetegszer említenek meg kellemetlen dolgokat, amiket talán nem kéne. Értem ezalatt a különböző testnedveket...) Egyébként pedig nem hiszem, hogy a homoszexualitás összemérhető volna a pedofiliával, a nekrofiliával vagy a zoofiliával. Nem egy súlycsoport a kettő, az biztos. (Persze ez egyéni vélemény, lehet ellenkezni. Nem fogok a kardomba dőlni, ha mások szerint ez nem így van.)

  VálaszTörlés
 6. Nagyon csodálom, hogy a rajzfilmes cenzorok sasszeme ezt nem vette észre. Mikor manapság már előszeretettel nyirbálnak meg jeleneteket, vagy le sem engednek vetíteni epizódokat, mint azt egy másik cikkben kiveséztük.

  VálaszTörlés