2015. december 30., szerda

2015 összefoglalója és 2016 előrejelzése: Cartoon Network

Hagyományos év végi cikksorozatunkat a Cartoon Networkkel folytatjuk. Megnézzük, mi történt a csatornával 2015-ben és megpróbáljuk előrejelezni, mi lesz 2016-ban. Tavalyi cikkünk a témában.


Újdonságok

A Boomeranghoz hasonlóan a Cartoon Network sem készült premierrel januárra. Februárban viszont igen, akkor mutatták be a Lego Ninjago: A Spinjitzu mestereit. Innentől a CN-en láthattuk először az új évadokat. Márciusban a Transformers: Robots in Disguise premiere mellett új részekkel jelentkezett a Ninjago, Dr. Dimenzi-naci, a Tini titánok, harcra fel! és a Kalandra fel! Áprilisban folytatódott az új epizódok özöne Nagyfater bátyóval és Gumball csodálatos világával, emellett új minisorozatot láthattunk Túl a kerítésen címmel. Májusban érkeztek a Ben 10: Omniverzum, a Clarence és a Steven Universe új részei. Júniusban kezdődött a Ninjago új évada.

Júliusban nem indult újdonság, augusztusban viszont megnézhettük a Tini titánok, harcra fel! új epizódjait. Szeptemberben aztán beindult a gépezet: új részekkel jelentkezett a Kalandra fel!, a Clarence, a Nagyfater bátyó és a Transformers: Robots in Disguise. Októberben került bemutatásra a Mixelek: Az elveszett turmix nyomában c. különkiadás és a Gumball csodálatos világa, valamint a Ben 10: Omniverzum új részei. Novemberben mutatkoztak be a Medvetesók és Steven Universe új kalandjai. Decemberben indult a Parkműsor új évada és láthattuk a Lego Nexo Knights előpremierét.


Egyéb

Áprilisban megtörtént az, amire minden néző már időtlen idők óta várt: a Cartoon Network Magyarországon is 24 órás lett. Ez alkalomból született meg első percről percre cikkünk.

Hosszú évek után a CN most kivételesen készült halloweeni műsorral. Ami a nézettséget illeti, a csatorna januártól októberig jobban teljesített mint tavaly, bár még így is méltatlanul alacsony a közönségarány.


2016

Mivel 2015-ben „csupán” kilenc hónap erejéig üzemelt 24 órában a Cartoon és 2016-ban egész évben non-stop műsorfolyam lesz, így további nézettségnövekedést várunk. Brutálisan sok premierrel kezdi az évet a gyerektévé: januárban érkezik a Parkműsor-tévéfilm, a Totál Dráma: Versengés a föld körül, a Steven Universe új részei, februárban pedig jön az Irány az ismeretlen! c. új Sárkányok-évad, néhány eddig sosem látott Gumball- és TTHF-rész, a Lego Batman-film, a Lego Nexo Knights újabb epizódjai és a Szuper Gyagyák c. új sorozat.